Νοέμβριος 2011

Θάνατος αλιέα στην Ρόδο

Θάνατος αλιέα στην Ρόδο - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Μεταφορά ασθενών

Η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι στη θαλάσσια περιοχή Καλύβες Ιαλυσού Ρόδου, 72χρονος αλιέας έχασε τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν εντός του Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Σ.Ρ. 198.

Κατηγορία:


Ομιλία ΥΠτΠ Χρ. Παπουτσή για το Σ/Ν για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση ατυχημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, του Σχεδίου Νόμου «Προσαρμογή στις διατάξεις της οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Κατάσχεση αλιευμάτων στην Ρόδο

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εσωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος, (04) αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν εντός του φορτίου του, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Κατηγορία:


Νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. – Σχέδιο Π.Δ. «Καταστάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής»

Συνέχεια ενημέρωσης του Δ.Τ. ημερομηνίας 24-11-2011:

Μετά την υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για επεξεργασία σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά στο προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Κατηγορία:


Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα και το Πέραμα την 28/11/2011  

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, στη Νέα Παραλία.

Κατηγορία:


Αερομεταφορά αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ

Αερομεταφορά αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ – Τραυματισμός ναυτικού στη Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ασθένειας 80χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ «MSC MAGNIFICA» σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Μεγίστης.

Κατηγορία:


Κατάταξη 01 Αξιωματικού Ειδικότητας Ιατρού στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Κατάταξη  01 Αξιωματικού Ειδικότητας  Ιατρού

στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για την κατάταξη 01 Αξιωματικού Ειδικότητας  Ιατρούστο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, υπογράφτηκε από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η σχετική προκήρυξη, στην οποία περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής των υποψηφίων στο διαγωνισμό.

Κατηγορία:


Τεχνική ενημέρωση από Εκπροσώπους Αξιωματικούς του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ .ΑΚΤ. επί του Προσχεδίου Νόμου του ΥΠτΠ για την παροχή υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία προς τους Ναυτιλιακούς Συντάκτες

Τεχνική ενημέρωση από Εκπροσώπους Αξιωματικούς του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ .ΑΚΤ. επί του Προσχεδίου Νόμου του ΥΠτΠ για την παροχή υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία προς τους Ναυτιλιακούς Συντάκτες στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στην Ακτή Βασιλειάδη

 

Κατηγορία:


Θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα και το Πέραμα

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε, για περιστατικό ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ» νήσου Σαλαμίνας, πλησίον της ακτής , από μαύρα και ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου 550 τ.μ..

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε για διενέργεια ελέγχου και αυτοψίας, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελήφθησαν, από μικτό κλιμάκιο ΚΛΠ/ΤΠΘΠ και Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας, δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση και ταυτοποίηση.

Κατηγορία:


Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στη Λευκάδα

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στη Λευκάδα – Σύλληψη για ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα

Εντοπίσθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των νήσων Εχινάδων, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας το Ι/Φ «STIR» σημαίας Η.Π.Α., χωρίς ναυτιλιακά έγγραφα, στο οποίο επέβαιναν ογδόντα τέσσερις (84) παράνομοι αλλοδαποί  και τρεις (03) αλλοδαποί, ως πλήρωμα.

Κατηγορία:


Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Ι/Φ στο Στενό Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Ι/Φ στο Στενό Ζακύνθου – Κεφαλληνίας – Σύλληψη παράνομης αλλοδαπής και του διακινητή της στην Πάτρα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ληξουρίου ενημερώθηκε από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για παροχή συνδρομής στο Θ/Γ-Ι/Φ σκάφος «ARCADI» σημαίας Γερμανίας, στο οποίο επέβαιναν τρεις (03) αλλοδαποί και είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω βλάβης στη μία (01) εκ των δύο μηχανών του, ενώ βρισκόταν στο Στενό Ζακύνθου – Κεφαλληνίας.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα –  Μεταφορά ασθενούς

Κατηγορία:


Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και τη διάσωση παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά των Κυθήρων

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και τη διάσωση παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά των Κυθήρων

Κατέπλευσε, πρωινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Καλαμάτας, το ερευνητικό πλοίο «ATLANTIS» σημαίας Αμερικής, αποβιβάζοντας τους ενενήντα δύο (92) αλλοδαπούς, εκ των οποίων είκοσι τέσσερις (24) ανήλικοι, όλοι καλά στην υγεία τους.

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL