Σεπτέμβριος 2012

Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων στην Κέα –

Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων στην Κέα – Τραυματισμός μέλους πληρώματος ιστιοφόρου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός αλλοδαπής από πτώση σε βράχια κυματοθραύστη στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι πνευστό σκάφος με τέσσερις (04) επιβαίνοντες είχε αποπλεύσει μεσημβρινές ώρες χθες από ν. Σέριφο προς όρμο Λαγονήσι και έκτοτε αγνοείται.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενών

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας / Τμήμα Αλλοδαπών, 43χρονη αλλοδαπή διότι συνόδευε έναν αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, ο οποίος και συνελήφθη.

Κατηγορία:


Ρύπανση στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα

Ρύπανση στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα – Πνιγμός στη Μήθυμνα

Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή των εγκαταστάσεων ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας.

Στην εν λόγω περιοχή έσπευσε προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για θαλάσσια ρύπανση εκτάσεως 330 τ.μ. διάσπαρτων ιριδισμών και ελαφρών πετρελαιοειδών, εντός και εκτός του φράγματος που είχε τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων.

Κατηγορία:


Επίσκεψη του ΥΝΑ και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο

Επίσκεψη του ΥΝΑ και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο

Κατηγορία:


Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας επτά (07) παράνομοι αλλοδαποί διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

=====================

Κατηγορία:


Ρύπανση στην Πάτρα

Πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή (καύσιμα diesel-fueloil), σε έκταση περίπου 150 τ.μ. περίπου πλησίον του αγκυροβολημένου στον παλαιό (βόρειο) λιμένα Πάτρας Ε/Γ-Ο/Γ «IONIANQUEEN» σημαίας Κύπρου.

Κατηγορία:


Μηχανική βλάβη Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στον Πειραιά

Μηχανική βλάβη Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στον Πειραιά – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 10767 ότι κατά τη διάρκεια άπαρσης αγκυρών προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Σουβάλα – Αγία Μαρίνα ανέφερε σβέση της αριστερής κύριας μηχανής (λόγω βλάβης της μίζας) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επανεκκινήσει.

Κατηγορία:


Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ IV» στο Ηράκλειο

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ IV» στο Ηράκλειο - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – ΚΑΤ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ IV» Ν.Π. 10659 ότι ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι παρουσιάσθηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και επιστρέφει αυτοδυνάμως με την δεξιά.  

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στη Ρόδο

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Ρόδο


Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τα μέλη της Greek Shipping Cooperation Committee

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο, Χαράλαμπο Φαφαλιό, και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee).

Κατηγορία:


Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Παλαιοκαστρίτσα

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στηνΠαλαιοκαστρίτσα – Εντοπισμός και περισυλλογή παράνομου αλλοδαπού στην Ιεράπετρα – Μηχανική βλάβη σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στη Θεσσαλονίκη

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, για την ύπαρξη υπόπτου ταχυπλόου σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων στην περιοχή «ΤΡΙΓΥΑΛΟ» Ερμόνων, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν παράνομοι αλλοδαποί με σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Αεροδιακομιδή ασθενούς – Διακομιδή ασθενούς

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υπ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατηγορία:


Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό στην Κεφαλλονιά

Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό στην Κεφαλλονιά – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Απογευματινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε ότι θαλαμηγός παρουσίαζε εισροή υδάτων στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά από άκρα Αγίου Γεωργίου.

Κατηγορία:


Συνάντηση του ΥΝΑ κ. Κωστή Μουσουρούλη με τον Τούρκο Πρέσβη κ. kerim Uras

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, δέχθηκε σήμερα το απόγευμα (27/09/2012) σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Kerim Uras, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασία των δύο χωρών στον θαλάσσιο τουρισμό, στην αμοιβαιότητα στα λιμενικά τέλη καθώς στην προσπάθεια δημιουργίας υγειούς και ισόρροπου ανταγωνισμού στο πλαίσιο των εκατέρωθεν βραχέων διεθνών πλόων.

Κατηγορία:


Συλλήψεις για κλοπή στην Καλαμάτα

Συλλήψεις για κλοπή στην Καλαμάτα – Πτώση υπηρεσιακού οχήματος στη θάλασσα στον Πειραιά – Πνιγμός στη Ρόδο   

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Καλαμάτας συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ένας 53χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος και ο 53χρονος συνοδηγός του διότι βρέθηκαν εντός του φορτηγού μία εξωλέμβια μηχανή 60HP, ναυτιλιακός εξοπλισμός και διαρρηκτικά εργαλεία.

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL