Οκτώβριος 2012

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπίσθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή 2,8ν.μ. βορειοανατολικά της βραχονησίδας Μακρονησίου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας καθώς και κανένα σωστικό ή πυροσβεστικό μέσο, με χειριστή 44χρονο αλλοδαπό.

Κατηγορία:


Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «FLORENCIA» σημαίας Ιταλίας στην Ηγουμενίτσα

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «FLORENCIA» σημαίας Ιταλίας στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος αλιέα σε Α/Κ σκάφος – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη  Σύμη και τη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή στερούμενου ταξιδιωτικών εγγράφων στα Χανιά

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Ηγουμενίτσας, το Ε/Γ-Ο/Γ «FLORENCIA» σημαίας Ιταλίας, προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμένα με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα στο πρυμναίο δεξιό του τμήμα.

Κατηγορία:


Επίσκεψη αντιπροσωπείας Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας στο Αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, υποδέχτηκε στο ΑρχηγείοΛ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. τον Υπαρχηγό JurgenSchubert, επικεφαλήςτηςαντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας.

Οι συνομιλίες που είχαν οι δύο πλευρές διεξήχθησαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα με κεντρικό θέμα την παράνομη μετανάστευση.


Αγώνες τζούντο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2012

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 πρόκειται να διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Συλλόγου Αθηνών, οι αγώνες τζούντο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων/ Τμήμα 5ο (Αθλητισμού) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπό την εποπτεία του ΓΕΕΘΑ/ΓΡΑΜ.ΑΣΑΕΔ.


Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ – Τ/Ρ σκάφος στην Κω –

Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ – Τ/Ρ σκάφος στην Κω – Συλλήψεις για ναρκωτικά στον Πειραιά και την Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Πάτρα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, από τον κυβερνήτη του Θ/Γ – Τ/Ρ «ΣΕΛΕΝΑ» Ν.Π. 4849, ότι το υπό τη διακυβέρνηση του σκάφος βρισκόταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά της ν. Ψέριμου.

Κατηγορία:


Συνέχεια ενημέρωσης για καθυστέρηση κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA MARIA» στη Μύρινα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Συνέχεια ενημέρωσης:

Κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Μύρινας, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAMARIA» Ν.Π. 9465, μετά από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, προερχόμενο από το αγκυροβόλιο κόλπου «ΜΟΥΔΡΟΥ» Λήμνου.

Πλοίο αφού αποβίβασε 60 επιβάτες απέπλευσε για συνέχιση δρομολογίου του με προορισμό την  Καβάλα.

Κατηγορία:


Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA MARIA» στον Άγιο Ευστράτιο και καθυστέρηση κατάπλου στη Μύρινα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών - Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ευστρατίου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAMARIA» Ν.Π. 9465 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο – Μύρινα – Καβάλα, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν  θα προσεγγίσει στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου και θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Μύρινας Λήμνου.

Στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου ανέμεναν για επιβίβαση δύο επιβάτες.

Κατηγορία:


Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε ερώτηση για την παράνομη μετανάστευση

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Κούζηλου, με θέμα «Κίνδυνος για νέο κύμα εισροής λαθρομεταναστών μέσω του Αιγαίου Πελάγους». 

«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής και όσον αφορά αρμοδιότητές μας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Κατηγορία:


Πρόγραμμα Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη

Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στις 5:30 μ.μ., ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Αύριο, Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, στις 8:30 π.μ. ο κ. Μουσουρούλης θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (ακτή Βασιλειάδη).

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά

Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά


Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τις από 29/10/2012 έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου ερασιτέχνη αλιέα στη Θάσο

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τις από 29/10/2012 έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου ερασιτέχνη αλιέα στη Θάσο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ–Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στη Νίσυρο – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σκάλα Αταλάντης – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και αλλοδαπού συνεργού στην Πάτρα 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Κατηγορία:


Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου ερασιτέχνη αλιέα στη Θάσο

Η Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι 27χρονος, ο οποίος αλίευε από τη στεριά στη θαλάσσια περιοχή «ΑΛΥΚΗ», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (Ν 8 BF), παρασύρθηκε από τα κύματα.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και μία ομάδα δυτών ενώ στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο τύπου Sikorskyτου Πολεμικού Ναυτικού με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη


Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. – παρέμβαση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συμμετείχε σήμερα στο Λουξεμβούργο στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ενέργειας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε γενική προσέγγιση (generalapproach) επί των δύο προτάσεων Οδηγιών για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης MLC(MaritimeLabourConvention).

Κατηγορία:


Πρόγραμμα Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μετέβη στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ενέργειας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL