Νοέμβριος 2012

Τραυματισμός καβοδέτη στην Πάρο

Απογευματινές ώρες σήμερα, κατά την πρόσδεση του Ε/Γ – Ο/Γ «BLUESTARPAROS» Ν.Π. 10990 στο λιμένα της Πάρου προερχόμενο από τη Νάξο, τραυματίστηκε στο κεφάλι 36χρονος καβοδέτης, από ρίψη ορμιδίου (οδηγητής κάβου – ιβιλάϊ) ανωτέρω πλοίου.

Άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ πρωινές ώρες αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αεροπορικώς διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών για περαιτέρω νοσηλεία.

Κατηγορία:


Μηχανική βλάβη «FLYING DOLPHIN XVΙI» - Προσάραξη Α/Κ σκάφους στην Ηλεία - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π. 11483 κατά την εκτέλεση  προγραμματισμένου δρομολογίου από Σπέτσες για Ύδρα – Πόρο – Πειραιά με εκατό τριάντα ένα (131) επιβάτες και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Πόρου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.  

Κατηγορία:


Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με ψηφιακή υπογραφή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με ψηφιακή υπογραφή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι το πρώτο υπουργείο – μετά το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - που θα εφαρμόσει άμεσα το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με ψηφιακό τρόπο, συμβάλλοντας στην ταχεία προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ στον Εύδηλο λόγω καιρού – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ στην Ανάφη λόγω καιρού

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτμο, τη Σάμο και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτμο, τη Σάμο και την Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Καβάλα και την Κέρκυρα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο Καρλόβασι και στον Άγιο Κήρυκο λόγω καιρού

Κατηγορία:


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτρα

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτρα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ στην Αλόννησο λόγω καιρού – Διακομιδή ασθενούς 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο βόρειο - παλιό λιμάνι της Πάτρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 20χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο, που οδηγούσε 72χρονος.

Κατηγορία:


Σύστημα Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Πλοίων

Το Σύστημα Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Πλοίων (VTMIS) το οποίο είναι αναπτυγμένο σε ορισμένα μόνο λιμάνια της χώρας (Πάτρας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας), είναι ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί σταδιακά από το 2002.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας / επικαθήμενο) και καθ’ υπόδειξη του οδηγού, δώδεκα (12) αλλοδαποί οι οποίοι  εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του φορτίου του εν λόγω οχήματος, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κεφαλληνία

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κεφαλληνία - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα – Πνιγμός στον Φλοίσβο

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας από στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, 36χρονος αλλοδαπός, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο υπό ιδιοκτησίας του Ι.Χ.Ε. όχημα, διότι βρέθηκαν τρία (03) πακέτα τα οποία περιείχαν ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν ινδική κάνναβη), συνολικού βάρους τριών κιλών και εβδομήντα γραμμαρίων (3.070).


Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Stephen Hammond

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, StephenHammond, στο Λονδίνο. Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών είναι τα ακόλουθα:

(α) Η οικονομική διάσταση της ναυτιλίας και η ενίσχυση της διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας

(β) Οσυντονισμός των κρατών-μελών της Ε.Ε. στον ΙΜΟ

(γ) Πειρατεία

Κατηγορία:


Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με το προεδρείο και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, είχε σήμερα γεύμα εργασίας με με το προεδρείο και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (GreekShippingCooperationCommittee), στο Λονδίνο. Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση είναι τα ακόλουθα:

(α) νηολόγηση πλοίων στην Ελληνική σημαία

(β) αναδιοργάνωση της ελληνικής ναυτιλιακής διοίκησης

(β) εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία

Κατηγορία:


Αναγνώριση πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων που βρέθηκε την 26/11/12 Θεσσαλονίκη -

Αναγνώριση πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων που βρέθηκε την 26/11/12 Θεσσαλονίκη - Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

Αναγνωρίστηκε το πτώμα γυναικός που ανασύρθηκε πρωινές ώρες της 26/11/12 από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπή, ηλικίας 72 ετών.

================

Κατηγορία:


Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στον εκθεσιακό χώρο του παλαιού Εκθεσιακού Κέντρου του Ο.Λ.Π.

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στον εκθεσιακό χώρο του παλαιού Εκθεσιακού Κέντρου του Ο.Λ.Π. – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στο Πέραμα – Διακομιδή ασθενούς  

Απογευματινές ώρες χθες το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε από 10ο Λιμενικό Φυλάκιο για εκδήλωση πυρκαγιάς κάτω από το εξωτερικό – υπαίθριο κλιμακοστάσιο του παλαιού Εκθεσιακού Κέντρου του Ο.Λ.Π.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών 

Συνελήφθη, πρωινές ώρες  σήμερα, εντός του  λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 38χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε δυο (02) αλλοδαπούς (1 άνδρας και 1 γυναίκα) μαζί με δύο (02) ανήλικα τέκνα, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,  με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL