Φεβρουάριος 2013

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και συνεργού στην Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και συνεργού στην Πάτρα – Πυρκαγιά σε Φ/Γ πλοίο στο Κερατσίνι - Διακομιδή ασθενούς

Κατηγορία:


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Ρύπανση στο Βόλο – Πτώση δικύκλου στη θάλασσα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στη διασταύρωση των οδών Πλοιάρχου Λ.Σ. Σπύρου ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ και Εθνικής Αντιστάσεως Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 73χρονο παρέσυρε 33χρονη πεζή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 33χρονης, η οποία  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παρέμεινε για νοσηλεία.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σαράντα δύο (42) αλλοδαποί (27 άνδρες, 12 γυναίκες και 03 παιδιά), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κατά δήλωση τους οι ανωτέρω αποβιβάσθηκαν σε ακτή του νησιού,  προερχόμενοι από τα απέναντι παράλια, με φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο δεν ανευρέθη.

Κατηγορία:


Ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη «Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία»

«Κυρίες και κύριοι,

Θα αποφύγω τις τυπικές, συμβατικές, προσφωνήσεις, γιατί ειλικρινά αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλούς και καλούς φίλους. Σας καλωσορίζω λοιπόν όλους και σας ευχαριστώ που ήρθατε στο Hellas Liberty. Σ’ αυτό το βαπόρι - σύμβολο της αναγέννησης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, το «ευλογημένο πλοίο», όπως το αποκάλεσαν οι άνεργοι ναυτικοί μας, όταν, αμέσως μετά τον πόλεμο, έμαθαν ότι 100 σαν κι’ αυτό θα περάσουν σε ελληνικά χέρια.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στη Χίο και την Κεφαλονιά –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στη Χίο και την Κεφαλονιά – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μύκονο

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στον επιβατηγό λιμένα Σούδας Χανίων, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, δύο (02) αλλοδαποί διότι κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κατηγορία:


Στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας και Λιμενικών Αρχών κατά το έτος 2012

Από την Διεύθυνση Ελέγχου Αλιείας και Λιμενικών Αρχών του Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ εκδόθηκαν στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας της Υπηρεσίας τους κατά τη διάρκεια του έτους 2012.

Τα αναφερόμενα στοιχεία είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας (http://hcg.gr/alieia).

Κατηγορία:


Address by the Minister of Shipping, Maritime Affairs & and the Aegean Kostis Moussouroulis 4th Annual Capital Link Greek Shipping Forum «Navigating through Challenges and Opportunities»

«Mr Chairman,

Distinguished Guests from the International business and shipping community,

Ladies and Gentlemen,

It is a great pleasure for me to attend - representing Prime Minister Antonis Samaras - the 4th Annual Greek Shipping Forum organized by Capital Link. The Prime Minister and I, would like to congratulate the organizers on the establishment of the Capital Link Shipping Leadership Award.

Κατηγορία:


Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή στη Μύκονο

Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή στη Μύκονο – Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Πατρών

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Μυκόνου, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής,  43χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στο σάκο ταξιδιού του,επιμελώς κρυμμένο σε πλαστική συσκευασία, ένα (01) πυροβόλο όπλο μάρκας «EKOLTUNA»,καθώς και εννέα (09) φυσίγγια διαμετρήματος 6,35mm.

Κατηγορία:


Πρόγραμμα Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης:

·        Σήμερα, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, στη 1:30 μ.μ. θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο του CapitalLinkGreekShippingForum, στο ξενοδοχείο Hilton.

·        Αύριο, Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ. θα παρουσιάσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πλοίου Hellas Liberty, το σχέδιο για την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία.

Κατηγορία:


Σύλληψη για κλοπή στην Κάλυμνο

Σύλληψη για κλοπή στην Κάλυμνο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενών

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι τηςΚαλύμνου,από στελέχη της Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, τρεις (03) επιβαίνοντες, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποσκευές τους, βρέθηκαν τέσσερις (04) τηλεοράσεις, ένας (01) φορητός υπολογιστής καθώς και λοιπό ηλεκτρολογικό υλικό τα οποία δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά.

Κατηγορία:


Απάντηση σε δημοσιεύματα

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία περικόπτονται περιπολίες πλωτών του Λ.Σ. λόγω έλλειψης καυσίμων, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1.  Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων καυσίμων για τα μέσα που διαθέτει το Λ.Σ.

Κατηγορία:


Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κέρκυρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο νέο λιμένα Κέρκυρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 20χρονος, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στις αποσκευές του δέκα (10) δέματα που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 10.488 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σε νομότυπο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω παρουσία Δικαστικής Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (01) τρίφτης επεξεργασίας κάνναβης.


Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός της νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία

Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός της νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ. το σχέδιο για την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλοίο Hellas Liberty (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε2, τοποθεσία Σιλό, κεντρικό λιμάνι Πειραιά).

Κατηγορία:


Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα δάνεια των ναυτικών

Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα δάνεια των ναυτικών

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Κούζηλου, με θέμα «Σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων των Ναυτικών».

Κατηγορία:


Σύλληψη για κλοπή στον Πειραιά

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι του Πειραιά,από στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή στελέχους του Τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης Σύρου, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ένας 31χρονος, για κλοπή.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποσκευές του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:


Σελίδες

Wildcard SSL