Μάρτιος 2013

Τραυματισμός αλλοδαπών ναυτικών νότια της Ικαρίας - Πνιγμός στη Βουλιαγμένη - Ρύπανση στο Βόλο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. από τον πλοίαρχο του Φ/Γ «QMYRTALIA» σημαίας MarshallIslands, για περιστατικό τραυματισμού δύο (02) αλλοδαπών μελών του πληρώματος.

Το ανωτέρω πλοίο έπλεε νότια της Ικαρίας, ενώ είχε αποπλεύσει άφορτο από Σουέζ με τελικό προορισμό τη Ρωσία.

Κατηγορία:


Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πάτρα –

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πάτρα – Συλλήψεις για παράνομη αλιεία στην Αλόννησο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στην Κάσο - Διακομιδές ασθενών

Κατηγορία:


Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ πλοίο στη Χίο –

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ πλοίο στη Χίο –  Κατάσχεση ιχθύων στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών

Κατόπιν καταμέτρησης επιβατών που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χίου στο Ε/Γ «ERTURK I» σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Τσεσμέ Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 335 επιβάτες αντί του προβλεπομένου 275 επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Κατηγορία:


Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στο Λαύριο και σύλληψη διακινητή

Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στο Λαύριο και σύλληψη διακινητή

Η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ν. Αγίου Γεωργίου.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το Ι/Φ «IDYLLE 5» Ν.Π. 4694, στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών, διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και δύο (02) αλλοδαποί κυβερνήτες - διακινητές.

Κατηγορία:


Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης τέκνων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης τέκνων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Γνωρίζεται ότι κατόπιν ενεργειών του Υ.Ν.Α./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΙ.ΔΗ.Σ. 5ο/Τμ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ επεκτάθηκε η λειτουργία του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, κατά μία (01) ημέρα (Τετάρτη), δωρεάν για τα τέκνα του στρατιωτικού προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την υποστήριξη διεθνών αθλητών και προπονητών υδατοσφαίρισης-κολύμβησης του Λιμενικού Σώματος.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και την Πάτρα – Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα – Διακομιδές ασθενών

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη Μυτιλήνη, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής,  τριάντα τρεις (33) αλλοδαποί (21 άνδρες, 05 γυναίκες και 07 ανήλικοι), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κατηγορία:


Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στη Θεσσαλονίκη

Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στη Θεσσαλονίκη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας και δελφινιού το μήνα Φεβρουάριο 2013

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος του Φ/Γ “LEONIDASK” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρίσκεται παραβεβλημένο σε προβλήτα του λιμένα.

Κατηγορία:


Ευχαριστήρια επιστολή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Διοικητή, τους σπουδαστές και το προσωπικό της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας απέστειλε  το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, για την προσφορά συνολικά είκοσι (20) φιαλών αίματος από τους σπουδαστές της Σχολής σε αιμοληψία που διενεργήθηκε.

Κατηγορία:


Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα –

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από το προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Βόλου συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αγριάς Βόλου, 32χρονος, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (01)  νάυλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων και μία (01) χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3,3 γραμμαρίων.

Κατηγορία:


Πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη θαλάσσια Περιοχή της Δυτικής Αφρικής

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά ενόπλων επιθέσεων κατά πλοίων ανοικτά των ακτών των χωρών της Δυτικής Αφρικής και λόγω της ανησυχίας που έχει προκληθεί διεθνώς από την καταγραφή της βαθμιαίας αύξησης των περιστατικών, κυρίως στον Κόλπο της Γουινέας, η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αναλαμβάνει πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών στην Πάτρα -

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Κατηγορία:


Πνιγμός στη Χαλκίδα –

Πνιγμός στη Χαλκίδα – Επαφή του C/V«EVERLAWFUL» στον προβλήτα «Ν. ΣΕΜΠΟ» στο Κερατσίνι

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» Χαλκίδας, στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο, 4χρονη.

Κατηγορία:


Ετήσιες κρίσεις ανώτερων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Ετήσιες κρίσεις ανώτερων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

       1. Την 26-03-2013 συνεκλήθη το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2013 υπό την προεδρία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά:

Ø   Πενήντα (50) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)

Ø   Τρεις (03) Πλοίαρχοι Τεχνικοί

Κατηγορία:


Εκδήλωση περιορισμένης έκτασης πυρκαγιάς σε ναυπηγείο στο Πέραμα –

Εκδήλωση περιορισμένης έκτασης πυρκαγιάς σε ναυπηγείο στο Πέραμα – Πρόσκρουση Δ/Ξ σε πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα – Διακομιδή ασθενούς

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς περιορισμένης έκτασης, από άγνωστη αιτία, στον εξωτερικό χώρο του Ναυπηγείου «ΑΤΛΑΣ», η οποία μεταδόθηκε στο παρακείμενο υπό ανέλκυση Ε/Γ-Τ/Ρ «ANCALIA» Ν.Π. 12029.

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL