Απρίλιος 2013

Συνέχεια ενημέρωσης για την σύγκρουση Φ/Γ πλοίων 87 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου

Συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό των οκτώ (08) αγνοούμενων αλλοδαπών ναυτικών, μέλη πληρώματος του Φ/Γ «PIRIREIS», οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου, πρωινές ώρες σήμερα, από Πλωτό Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης, αεροπλάνο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αποτελέσματα.

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 35χρονος, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν εντός της ταξιδιωτικής του βαλίτσας και κατασχέθηκαν:

α) δύο (02) γυάλινες φιάλες υγρής μεθαδόνης 98,2 και 95,3 γραμμαρίων αντίστοιχα,

β) δεκαεπτά (17) ναρκωτικά χάπια XANAX του 1mg,

γ) τρία (03) ναρκωτικά χάπια XANAX του 0,5 mg,

Κατηγορία:


Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη –

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Σαμοθράκη – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 53χρονος, διότι σε γενόμενο έλεγχο και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 0,55 γραμμαρίων.

Κατηγορία:


Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αξιοποίηση της «παγόδας» στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιο Σταυρίδη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.), Γιώργο Ανωμερίτη. Στη συνάντηση συζητήθηκε η παραχώρησηστον δήμο Πειραιάτου κτιρίου της παγόδας, στην περιοχή Αγίου Νικολάου του λιμένος Πειραιώς.

Κατηγορία:


Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»

«Τίθεται από σήμερα 30 Απριλίου 2013 σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Το πρώτο μέρος του προτεινόμενου σχεδίου νόμου καταρτίστηκε μετά από συνεργασία των Υπουργείων Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Οικονομικών και έχει ως στόχο να προσδώσει νέα δυναμική στο χώρο δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων με τη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου, σταθερού, σαφούς και ελκυστικού πλαισίου.

Κατηγορία:


Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα αλιευτικά καταφύγια και τις μαρίνες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου, με θέμα «Αλιευτικά καταφύγια και μαρίνες»:

«Σε απάντηση ανωτέρω σχετικής, σας γνωστοποιούμε τα εξής ως προς την κατασκευή – αναβάθμιση τουριστικών λιμένων (μαρίνων) και αλιευτικών καταφυγίων:

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα - Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Λευκάδα 

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατηγορία:


Πνιγμός στην Κόρινθο –

Πνιγμός στην Κόρινθο – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα  –Διακομιδές ασθενών

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΜΙΑ» Κορίνθου, 74χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.

==================

Κατηγορία:


Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας θαλάσσιων μοτοποδηλάτων

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή και ονομασίας (SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κλπ.), κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2013, μεταξύ των ωρών 14:00 έως 17:00, στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμενικού Τμήματος Γλυφάδας (ΚΛΠ / ΣΤ΄ Λ/Τ), τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές, όπως περιγράφονται παρακάτω:

 

Κατηγορία:


Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας θαλάσσιων μοτοποδηλάτων

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή και ονομασίας (SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κλπ.), κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2013, μεταξύ των ωρών 14:00 έως 17:00, στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας (ΚΛΠ / Γ΄ Λ/Τ), τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές, όπως περιγράφονται παρακάτω:

 

Κατηγορία:


Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζων Κίττμερ

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζων Κίττμερ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζων Κίττμερ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διεθνούς ναυτιλιακής συνεργασίας, πειρατείας και ναυτικής εκπαίδευσης.

Κατηγορία:


Νέο θεσμικό πλαίσιο για την έκδοση αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την έκδοση αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών

Υπουργική απόφαση για νέο Γενικό Κανονισμό Λιμένων για τη διενέργεια εξετάσεων υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, για τους εκπαιδευτές υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών και για τις σχολές εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Κατηγορία:


Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων 87 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό σύγκρουσης, στη θαλάσσια περιοχή 87 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, μεταξύ του φορτηγού πλοίου «CONSOUTH» σημαίας Antigua Barbuda, με δρομολόγιο από την Τούζλα Τουρκίας προς τη Μάλτα και 16 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος και του  φορτηγού πλοίου «PIRI REIS» σημαίας Cook Islands, με δρομολόγιο από την Ανάμπα Αλγερίας προς την Ουκρανία και 17 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Κατηγορία:


Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 46χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο του φορτίου, είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL