Δεκέμβριος 2016

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης στην θαλάσσια περιοχή Ρίου -Αντιρρίου με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στο Λαύριο

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης στην θαλάσσια περιοχή Ρίου -Αντιρρίου με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στο Λαύριο
 
 
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρίου από τον υπεύθυνο του φορέα για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ''ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε'', για πιθανή πτώση ατόμου μεταξύ των πυλώνων Μ3-Μ4.

Κατηγορία:


Πρωτοχρονιά στο λιμάνι του Πειραιά θα κάνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής

Πρωτοχρονιά στο λιμάνι του Πειραιά θα κάνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής
 
  Επίσημη υποδοχή του πρώτου πλοίου που θα καταπλεύσει  στο λιμάνι του Πειραιά το 2017, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα κάνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατηγορία:


Βύθιση αλιευτικού στη Μήλο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον ιδιοκτήτη του επαγγελματικού αλιευτικού «ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Λ.Μ. 208, για βύθιση του ανωτέρω σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην πλωτή εξέδρα του λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, ενεργοποιήθηκε το  τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 

Κατηγορία:


Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ με τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε.

 
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της  Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Γενικοί Γραμματείς  του Υπουργείου, Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης.

Κατηγορία:


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την Στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τη Μουσική Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και τον Σύλλογο Συμιακών Ελευσίνας “ο Μιχαήλ Αρχάγγελος"

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την Στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τη Μουσική Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και τον Σύλλογο Συμιακών Ελευσίνας “ο Μιχαήλ Αρχάγγελος”
 

Κατηγορία:


Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ζακύνθου –

Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ζακύνθου – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενών

 

Κατηγορία:


“Υιοθεσία” εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης “060 – Φούρνοι”

“Υιοθεσία” εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης  “060 – Φούρνοι”
 
Το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης θα συνδράμει στην αποστολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναλαμβάνοντας την κάλυψη αναγκών συντήρησης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης 060 “Φούρνοι”. 
 

Κατηγορία:


Έρευνες και εντοπισμός χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενου στα Ίσθμια - Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στη Χίο -

Έρευνες και εντοπισμός χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενου στα Ίσθμια - Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στη Χίο - Αποβίβαση τραυματία ναυτικού από Δ/Ξ πλοίο στην Καλαμάτα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ισθμίων από το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου ότι 53χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί με τον 10χρονο υιό του για αλιεία στη θαλάσσια περιοχή κόλπου «ΜΙΚΡΟ ΑΜΟΝΙ» Σαρωνικού κόλπου, αγνοείται μετά από την ανατροπή της λέμβου που επέβαιναν.

Κατηγορία:


Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Tροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο - Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στην Αίγινα

Μία 45χρονη αλλοδαπή συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου Λιμένα Πατρών, διότι διαπιστώθηκε ότι έφερε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδο της  από την χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση  κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
*****

Κατηγορία:


Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου την 24/12/16 στην Άνδρο

Αναφορικά με την προσάραξη του M/V ''CABRERA'' σημαίας ANTIGUA BARBUDA την 24/12/2016, με εννέα (09) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Άνδρου γνωρίζεται ότι κατόπιν διενέργειας τακτικών ελέγχων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής  από ξηράς και από θαλάσσης, διαπιστώθηκε  ότι εξακολουθεί να υφίσταται η ύπαρξη ιριδίζοντος φιλμ εκτάσεως 800 τ.μ. πέριξ του ναυαγίου, καθώς και η ύπαρξη μικρών διάσπαρτων κηλίδων πετρελαίου στους κολπίσκους “Μικρά” και “Μεγάλα Πεζά” εκτάσεως 10 τ.μ. και 30 τ.μ.

Κατηγορία:


Παραχώρηση χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία

Σύσκεψη για την παραχώρηση χερσαίας έκτασης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμο έγινε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη. Στη σύσκεψη πήραν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής.

Κατηγορία:


Διάσωση μεταναστών στην Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα και στην Κω – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε λιμένα Μαντουδίου

Διάσωση μεταναστών στην Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα  και στην Κω – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε λιμένα Μαντουδίου 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Κατηγορία:


Σελίδες

Wildcard SSL