Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' στον προβλήτα του λιμένα Ηγουμενίτσας -

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' στον προβλήτα του λιμένα Ηγουμενίτσας - Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη - Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στο Πλωμάρι και το Φαρμακονήσι

 

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα Νο1 του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π. 11173.

Ειδικότερα, ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο (αμφίδρομο) το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα με προορισμό την Ηγουμενίτσα, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στον ως άνω λιμένα, προσέκρουσε στον προβλήτα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός έντεκα (11) επιβατών οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, από όπου οι τέσσερις (04) εξήλθαν και οι επτά (07) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, από όπου οι πέντε (05) εξήλθαν και οι δύο (02) παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Επίσης από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές σε 05 Ι.Χ.Ε., 01 λεωφορείο και 02 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 187 επιβάτες, 33 Ι.Χ., 03 Φ/Γ και 05 λεωφορεία, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 37χρονος Πλοίαρχος ο οποίος είχε συλληφθεί, κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

 

*****

 

Επτακόσια ογδόντα τρία κιλά (783 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από την Ειδική Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 39χρονο, ο οποίος μετέφερε με σκοπό την πώληση - εμπορία ποσότητα ύποπτων οστράκων, χωρίς παραστατικά.

Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα έφερε δέκα εννέα (19) σάκους με όστρακα του είδους ''τελλίνα'', υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους πεντακοσίων εβδομήντα πέντε κιλών (575 kg) και δέκα (10) σάκους με όστρακα του είδους ''αχιβάδα'', υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους διακοσίων οχτώ κιλών (208 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 39χρονος, ενώ κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και οι ανωτέρω ποσότητες των οστράκων.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

*****

 

Εκατόν είκοσι δύο (122) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ'' – ''ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ'' Πλωμαρίου ν. Λέσβου και συγκεκριμένα επί της ακτής, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.

 

*****

 

Είκοσι εννέα (29) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή της ν. Φαρμακονησίου, από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Συγκεκριμένα, ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε πνευστή λέμβο και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λακκίου Λέρου όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL