Τραυματισμός επιβαινόντων Τ/Χ σκάφους στα Ν.Μουδανιά

Τραυματισμός επιβαινόντων Τ/Χ σκάφους στα Ν.Μουδανιά - Πρόσκρουση Δ/Ξ  στην Ελευσίνα - Ασθένεια επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου  - Πνιγμοί στον Εύδηλο Ικαρίας και τη Λέσβο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο

Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ο  58χρονος κυβερνήτης του Τ/Χ «ΕΥΑ» Λ.Θ. 19757 καθώς και ο συνεπιβάτης του, τραυματίστηκαν ενώ βρισκόντουσαν εν πλω, όταν εξαιτίας μεγάλου κυματισμού αποκολλήθηκε η τιμονιέρα του σκάφους.

Οι ανωτέρω επέστρεψαν στο λιμένα Ν.Ποτίδαιας, από όπου ο κυβερνήτης του Τ/Χ διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Πολυγύρου ενώ ο συνεπιβάτης του στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών.

=============================

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από τον προβλήτα φόρτωσής του, σε σημείο (θυρόπλοιο ναυπηγικής κλίνης) των εγκαταστάσεων Ναυπηγείων Ελευσίνας, το Δ/Ξ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΙ» Ν.Π. 11647.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ζημιά στο πρυμναίο μέρος του πλοίου και συγκεκριμένα ρήγμα διαστάσεων 15x5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά (περίπου 2 μέτρα άνω της ισάλου) και βαθούλωμα στη μεταλλική κατασκευή αριστερά και διαστάσεων περίπου 1,00x0.20x0.10 μέτρων (περίπου 2 μέτρα άνω της ισάλου).

Επίσης διενεργήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση υφάλων και αξονικού συστήματος από επαγγελματία δύτη χωρίς να διαπιστωθεί περαιτέρω ζημιά.

Από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης του.

=============================

Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 11479, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Ραφήνας, για περιστατικό ασθένειας 55χρονου επιβάτη.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ με πρωτοβουλία της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιώτης γιατρός εξέτασε τον ασθενή εντός του πλοίου.

Ο 55χρονος διεκομίσθη στο Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.», όπου νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

=============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΝΑΣ» Ραχών Ικαρίας, 32χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ.Ευδήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=============================

Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε, χθες το απόγευμα, στην παραλία ΤΣΙΧΡΑΝΤΑΣ ν.Λέσβου, 76χρονος.

Ο θάνατός του ανωτέρω διαπιστώθηκε από τον αγροτικό ιατρό ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

=============================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στη συμβολή μεταξύ της Λ. Αιγαίου και της οδού Κανάρη, στη Χίο, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 48χρονος, με 43χρονη συνεπιβάτη, έπεσε στο οδόστρωμα, στην προσπάθειά του να αποφύγει Ι.Χ.Ε. όχημα, του οποίου η 24χρονη οδηγός δεν παραχώρησε προτεραιότητα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού και της συνεπιβάτιδος της δίκυκλης μοτοσικλέτας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου εξήλθαν αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL