Εντοπισμός και συλλήψεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα -

Εντοπισμός και συλλήψεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - Εντοπισμός και συλλήψεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Μυτιλήνη και στην Πάτρα – Συλλήψεις στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς

Δύο (02) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί και ο 50χρονος αλλοδαπός διακινητής τους συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας εντοπίστηκε ο ανωτέρω 50χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος να μεταφέρει τους δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, κρυμμένους κάτω από το επικαθήμενο πάνω σε σανίδες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στο αμάξωμα αυτού, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

*****

Τέσσερις (04) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί και ο 48χρονος διακινητής τους συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου – ελέγχου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό, κατελήφθη ο 48χρονος ως οδηγός του Φ/Γ οχήματος να μεταφέρει εντός του χώρου του φορτίου το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με καρπούζια τους ανωτέρω τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

*****

Τριακόσιοι ενενήντα (390) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, από πρωινές ώρες μέχρι βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Μυτιλήνης ν. Λέσβου, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Πέντε (05) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), οι ανωτέρω εντοπίστηκαν καθ' υπόδειξη του οδηγού, εντός του χώρου του φορτίου του ανωτέρω επικαθήμενου, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, επτά (07) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), οι ανωτέρω εντοπίστηκαν καθ' υπόδειξη του οδηγού, εντός του χώρου του φορτίου του ανωτέρω επικαθήμενου, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επιπροσθέτως, ένας 29χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπόςσυνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

*****

Ένας 26χρονος αλλοδαπός και μία 19χρονη αλλοδαπή, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, στο λιμένα Ηρακλείου,από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα (01) σακίδιο πλάτης το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την 19χρονη η οποία είχε καταγγείλει το γεγονός στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Στη συνέχεια κατόπιν ελέγχου στο εσωτερικό του ανωτέρω σακιδίου βρέθηκε εντός του, πλαστή ταυτότητα Ρουμανίας με φωτογραφία της 19χρονης η οποία και συνελήφθη.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι Κουφονησίου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν. 57, 49χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL