Προσάραξη Ε/Γ–Τ/Ρ στη Χαλκίδα

Προσάραξη Ε/Γ–Τ/Ρ στη Χαλκίδα – Ακυβερνησία σκάφους στη Χαλκίδα – Ασθένεια επιβάτιδος Ι/Φ στην Κέρκυρα – Μεταφορές ασθενών

Σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» Χαλκίδας, προσάραξε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ–Τ/Ρ σκάφος «ΑΚΟΥΑ ΝΤΑΝΣ» Ν. Ελευσίνας 152, κατά τη διάρκεια χειρισμών πλαγιοδέτησης, με δύο επιβαίνοντες (ένας άνδρα και μία γυναίκα).

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ενώ στη συνέχεια το «ΑΚΟΥΑ ΝΤΑΝΣ» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στο βόρειο λιμένα Χαλκίδας.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους, μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

==================

Ακυβέρνητο, λόγω ηλεκτρικής βλάβης στο σύστημα εκκίνησης της μηχανής, έμεινε, βραδινές ώρες χθες, το ερασιτεχνικό σκάφος «ΣΑΡΑ» Λ. Αλιβερίου 412, με δύο επιβαίνοντες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, σε απόσταση 5ν.μ. από βόρειο λιμένα Χαλκίδας και 1ν.μ.  από την παραλία «ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ».

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Ε/Π–Α/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Χ. 341, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος στο βόρειο λιμένα Χαλκίδας.

Οι επιβαίνοντες, είναι  καλά στην υγεία τους, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

==================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε ότι ένας από τους  δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (ένας άνδρα και μία γυναίκα), του Ι/Φ σκάφους «ΜΙΑ» σημαίας Γαλλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου «ΒΙΔΟΥ», είχε υποστεί σοκ αναφυλαξίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο συνόδευσε με ασφάλεια το Ι/Φ στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ παρέλαβε την 72χρονη αλλοδαπή και τη μετέφερε στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο, όπου παραμένει για νοσηλεία.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 41χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ–Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234,
  • 30χρονου, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν. Θήρας 39 και
  • 76χρονου, 47χρονης αλλοδαπής και 25χρονου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, από το λιμάνι  της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL