Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Τήνο – Ρύπανση στην Πάρο – Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ρόδου

 

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, τρεις (03) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, κατά δήλωσή τους, εισήλθαν παράνομα στη χώρα με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, πρωινές ώρες της 09/08/2011, με χειριστή αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος επέστρεψε στις τουρκικές ακτές.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

=================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΗΣ» Ν.Π. 10317 ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΚΙΟΝΙΩΝ» Τήνου βρισκόταν αναποδογυρισμένο φουσκωτό σκάφος με δύο (02) άτομα, τα οποία ζητούσαν βοήθεια.

Άμεσα απέπλευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Τ. 18 για παροχή βοήθειας.

Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τα δύο άτομα ηλικίας 78 και 51 ετών αντίστοιχα και τους μετέφερε στο λιμάνι της Τήνου, όπου από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

Το φουσκωτό σκάφος «ΑΝΤΩΝΗΣ» Τ.Ρ. 204 ρυμουλκήθηκε στην Τήνο από το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ».

=================

Η Λιμενική Αρχή Πάρου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης από σκάφος αναψυχής στον τουριστικό λιμένα της Νάουσας.

Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου μετέβησαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για διαρροή στη θάλασσα μείγματος σεντινών και καυσίμου (πετρέλαιο) έκτασης περίπου πενήντα (50) τ.μ. από το Ι/Φ «KINDOFBLUE» σημαίας Αγγλίας.

Η ρύπανση εγκλωβίστηκε και καταπολεμήθηκε αποτελεσματικά με τη χρήση απορροφητικών πετσετών του Δήμου της Πάρου και με μέσα του Ιστιοφόρου, χωρίς να προσβληθούν οι ακτές.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του Ιστιοφόρου, ο οποίος κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ πρόκειται να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.    

=================

Πρωινές ώρες σήμερα το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» Ν.Π.10630 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό το ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας, με 380 επιβάτες, προσέκρουσε με το άνω πρωραίο αριστερό τμήμα του στο άνω πρωραίο δεξί τμήμα του πλοίου «AEGEANQUEEN» σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα το πρωί για ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας και επρόκειτο να μεταφέρει 180 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγόρευσε τη συνέχιση πλόων και των δύο πλοίων, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προσκομιστούν αντίστοιχα βεβαιωτικά διατήρησης της αξιοπλοΐας τους από τους Νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Στη συνέχεια προσκομίστηκε βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και επετράπη η συνέχιση πλόων του.

Το «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» απέπλευσε για τον προορισμό του, ενώ οι επιβάτες του «AEGEANQUEEN» προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα πλοία Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και Ε/Γ-Υ/Γ «FLYINGPOSEIDON» σημαίας Αγ. Βικεντίου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL