Συλλήψεις αλλοδαπών στον Πειραιά

Συλλήψεις αλλοδαπών στον Πειραιά – Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ στη Χαλκίδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αναφερόμενο κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανόν γαστρεντερίτιδα) σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά – Παροχή βοήθειας σε Τ/Χ σκάφος στη Σκύρο

 

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι του Πειραιά, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, δύο (02) αλλοδαποί, διότι πωλούσαν διάφορα μικροαντικείμενα και εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων, στερούμενοι νόμιμη άδεια μικροπωλητή, ενώ στερούνταν επίσης νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Από τη Διοίκηση Ασφαλείας κατασχέθηκαν συνολικά: τρία (03) κινητά τηλέφωνα και δύο σάκοι που περιείχαν εκατόν τέσσερα (104) ρολόγια χειρός, τρία (03) ζεύγη γυαλιά ηλίου, δώδεκα (12) ακουστικά κινητών τηλεφώνων και πέντε (05) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.    

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

=====================

Βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της Θαλαμηγού «COLOMBINA» σημαίας Ιταλίας, η οποία είχε καταπλεύσει στο νότιο λιμένα της Χαλκίδας προς διέλευση του πορθμού του Ευρίπου, ότι είχε μηχανική βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

=====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πατρών από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.   

Επίσης, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.   

=====================

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, ότι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από Ιταλία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «RUBYPRINCESS» σημαίας Βερμούδες, με 2.919 επιβάτες και πλήρωμα 1.188 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχουν αναφερθεί δύο (02) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανόν γαστρεντερίτιδα).

Ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό.

=====================

Η Λιμενική Αρχή Σκύρου ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες από τον ιδιοκτήτη - χειριστή του Ταχύπλοου σκάφους «PARNASSE» σημαίας Γαλλίας, ότι βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Λιμάνι νότια της νήσου ΣΚΥΡΟΠΟΥΛΑΣ, λόγω μηχανικής βλάβης, πιθανώς από κακή ποιότητα καυσίμων.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή βοήθειας με αποτέλεσμα το «PARNASSE» απογευματινές ώρες χθες να καταπλεύσει με ασφάλεια μαζί με το Ναυαγοσωστικό στο λιμένα ΛΙΝΑΡΙΑΣ Σκύρου, με τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και προσκομιστεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από την Αρχή της σημαίας του.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL