Εντοπισμός σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους

Εντοπισμός σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους – Έκτακτη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFASTXI» στην Κέρκυρα για αποβίβαση ασθενούς – Προσάραξη Ιστιοφόρου στη Λευκάδα

 

Απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στον κόλπο Λαγανά της Ζακύνθου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκε το σκάφος «SAMBA» σημαίας Αγγλίας κινούμενο σε απόσταση 1 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμενίσκου Αγίου Σώστη με ικανό αριθμό λαθρομεταναστών.

Το «SAMBA» οδηγήθηκε έξω από το λιμενίσκο του Αγίου Σώστη και με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Ζ.55 αποβιβάστηκαν είκοσι οκτώ (28) άνδρες, εννέα (09) γυναίκες και δώδεκα (12) παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ Ζακύνθου, τους χορηγήθηκαν τρόφιμα και τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα από κλιμάκιο ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 23 ετών, ως διακινητές.

====================

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFASTXI» Ν.Π. 11026, το οποίο βρισκόταν 15 ν.μ. ΒΒΔ νήσου Ερείκουσας με προορισμό το λιμένα AnconaΙταλίας, ότι επρόκειτο να προσεγγίσει εκτάκτως, κατά παρέκκλιση του δρομολογίου του, το λιμάνι της Κέρκυρας, διότι 48χρονος αλλοδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο μεταμεσονύκτιες ώρες αποβίβασε στο λιμάνι της Κέρκυρας τον 48χρονο, και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

====================

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι το Ι/Φ-Α/Ψ «IDLE» σημαίας νήσων Καϋμάν, κατά την είσοδό του στη νήσο Μεγανησίου Λευκάδας και συγκεκριμένα στον κόλπο Αμπελάκια, προσάραξε σε βραχώδη αβαθή.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΤΙΝΑ» Ν. Λευκάδας 180 με επιβαίνοντες και στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Νυδρίου, το Α/Κ «ΣΤΑΘΗΣ Κ» Ν. Λευκάδας 40 και το Α/Κ «ΣΤΑΥΡΟΣ Κ» Ν. Λευκάδας 72.

Με τη συνδρομή των δύο αλιευτικών σκαφών το «IDLE» με τέσσερις (04) αλλοδαπούς πλήρωμα αποκολλήθηκε και οδηγήθηκε συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι του Νυδρίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Οι έξι (06) αλλοδαποί επιβάτες του μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ» Ν. Λευκάδας 303  στην περιοχή «ΣΠΗΛΙΑ» Μεγανησίου.

Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.   

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL