Τραυματισμός αλλοδαπής στη Ρόδο –

Τραυματισμός αλλοδαπής στη Ρόδο – Σύγκρουση σκαφών στην Ηγουμενίτσα Πρόσκρουση Θ/Γ στη Θήρα

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για περιστατικό τραυματισμού 23χρονης αλλοδαπής, επιβαίνουσας σε θαλάσσιο μέσο αναψυχής (ΜΠΑΝΑΝΑ) στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ” Ρόδου.

Η ανωτέρω, η οποία τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, απ'όπου και εξήλθε, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για σύγκρουση του Ι/Φ σκάφους “NIGHT FEVER” σημαίας Ην.Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Τ/Χ σκάφος FR-D200”, σημαίας Γερμανίας, στο οποίο επέβαιναν δύο (02) ημεδαποί, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. από το λιμάνι “ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ” Θεσπρωτίας.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι από τη σύγκρουση το Τ/Χ είχε ημιβυθιστεί, ενώ οι δύο επιβαίνοντες του, περισυνελέγησαν από παραπλέων σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή.

Το “NIGHT FEVER” ρυμούλκησε το ημιβυθισμένο σκάφος στο λιμένα Πλαταριάς, όπου εν συνεχεία αναλκύστηκε και παραμένει σε χερσαίο χώρο του λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, για πρόσκρουση του Θ/Γ-Α/Ψ MAJA” σημαίας Βελγίου, με δύο (02) επιβαίνοντες, στον προβλήτα “ΑΜΜΟΥΔΙΟΥ” ν.Θήρας.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ κατόπιν προσωρινής αποκατάστασης της βλάβης, το σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο “ΒΛΥΧΑΔΑΣ” ν.Θήρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL