Περισυλλογή ναυαγών στη νήσο Μ. Αδελφός Αλοννήσου

Περισυλλογή ναυαγών στη νήσο Μ. Αδελφός Αλοννήσου – Αδυναμία άπαρσης άγκυρας και προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAJEWEL» στην Άνδρο – Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» στη Ραφήνα

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, για ύπαρξη ναυαγών στη νήσο Μ. Αδελφός. Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001, με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς και λόγω σκότους, η προσέγγιση κατέστη αδύνατη και το σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι Αλοννήσου.

Η επιχείρηση επαναλήφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας και οι ναυαγοί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ανωτέρω σκάφος. Πρόκειται για τέσσερα άτομα, αυστριακής υπηκοότητας, οι οποίοι επέβαιναν στο Ι/Φ σκάφος «BIENE», το οποίο, κατά δήλωσή τους, έπεσε επί των βράχων και καταβυθίστηκε λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής και της θραύσεως της καδένας της άγκυρας.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ με μέριμνα του Δήμου Αλοννήσου τους παρασχέθηκε κατάλυμα και ενδιαίτηση.

Το Ι/Φ σκάφος «BIENE» δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και από τη βύθισή του δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

=====================

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Άνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAJEWEL» Ν.Π. 11045, ότι κατά τον απόπλου του από το αγκυροβόλιο του λιμένα Άνδρου, όπου είχε προσδέσει για λόγους ασφαλείας και κατά τη διαδικασία άπαρσης των αγκυρών, η μία εξ’ αυτών εγκλωβίστηκε στο βυθό.

Άμεσα, το πλοίο αποκατέστησε και συνέχισε για το λιμάνι της Άνδρου, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατή η πρόσδεσή του και αναχώρησε για συνέχεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

Επί του πλοίου επρόκειτο να επιβιβαστούν 43 επιβάτες, εκ των οποίων 13 για Σύρο, 3 για Κύθνο, 2 για Λαύριο και 25 για Τήνο. Οι ανωτέρω επιβάτες, με μέριμνα του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα Άνδρου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά πρωινά Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.

======================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τον τραυματισμό 49χρονης επιβάτιδος, εντός του  Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» Ν.Π 9906.

Η 49χρονη, κατά την επιβίβασή της στο ανωτέρω πλοίο, έπεσε από την κλίμακα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξιό κάτω άκρο.

Άμεσα, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», απ’ όπου, έπειτα, μεταφέρθηκε στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ), όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL