Θάνατοι λουομένων στο Μάτι Αττικής, στο Στόμιο Κορινθίας και στη Μάνη –

Θάνατοι λουομένων στο Μάτι Αττικής, στο Στόμιο Κορινθίας και στη Μάνη – Εντοπισμός και διάσωση παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Μήθυμνα και στη Χίο – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” στο Αγκίστρι

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΤΙ» Αττικής, 77χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Στομίου Κορινθίας, 76χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΡΙΤΣΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ” Μάνης, 89χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα εννέα (59) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑΣ” ν. Λέσβου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού, με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΝΤΑ ΕΛΕΝΑ” Ν. Μυτιλήνης 377 και του ερασιτεχνικού Α/Κ “ΕΙΡΗΝΗ-ΜΙΧΑΕΛΛΑ” ΣΜ 674, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή .

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, η οποία παρουσίαζε εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Ν. Ελευσίνας 196, με δύο (02) επιβαίνοντες, στην περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγκιστρίου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν το θαλάσσιο ταξί “ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ” ΝΑ 175 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Ρ/Κ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ” ΝΑ 196 και το Τ/Χ “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” ΛΑ 3135 προς παροχή συνδρομής.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε πρόσκαιρα και το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε στο πλησιέστερο ναυπηγείο.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL