Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στον Άγιο Κήρυκο

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στον Άγιο Κήρυκο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «AKOYA ΤΖΙΟΥΕΛ» στην Κύθνο

Σήμερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε στο λιμένα Αγ.Κήρυκου το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, προερχόμενο από λιμένες Βαθέως – Καρλοβασίου – Φούρνων, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η πρόσδεσή του στο λιμένα.

Επιπλέον, κατά την άπαρση των αγκυρών του πλοίου, υπήρξε εμπλοκή μεταξύ τους και συγχρόνως απώλεια δεξιού σχοινιού πρόσδεσης εκατόν είκοσι (120) μέτρων, το οποίο παρασύρεται νοτιοδυτικά λιμένα Άγιου Κήρυκου αποτελώντας κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» παρέμεινε έξωθεν λιμένα Άγιου Κήρυκου έως τις 16:05, επιχειρώντας, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, την απεμπλοκή των αγκυρών του με αρνητικά αποτελέσματα.

Μετά την ασφάλιση των αγκυρών στο σώμα του πλοίου, ο Πλοίαρχος του «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή ότι αποπλέει για λιμένα Ευδήλου καθώς εκεί επικρατούν ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες. Στις 17:55 το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα του Ευδήλου όπου επιχείρησε εκ νέου την απεμπλοκή των αγκυρών του.

Οι επιβάτες, οι οποίοι ανέμεναν για επιβίβαση στον Αγ.Κήρυκο προωθήθηκαν στο λιμένα Ευδήλου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ αντίστοιχα όσοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ευδήλου προωθήθηκαν στον λιμένα Αγ.Κήρυκου επίσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ αναμένεται η τελική έγκριση από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων προκειμένου το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ»  να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

=================================

Μεσημβρινές ώρες η Λιμενική Αρχή Κύθνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο για Κύθνο – Κέα - Λαύριο, ότι η προσέγγιση στο λιμένα Κύθνου, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.  

Στο λιμένα Κύθνουανέμεναν προς επιβίβαση εκατόν είκοσι πέντε (125) επιβάτες, ενώ στο πλοίο επέβαιναν έξι (06) επιβάτες με προορισμό την Κύθνο.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL