Εντοπισμός και διασώσεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στο Πλωμάρι και τη Σύμη -

Εντοπισμός και διασώσεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στο Πλωμάρι και τη Σύμη - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στην Κεφαλληνία - Σύγκρουση σκαφών στο λιμένα Ζακύνθου - Θάνατος λουόμενης στη Σύμη

 

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΑΡΤΙ'' νοτιοανατολικά ν. Λέσβου και συγκεκριμένα 1,5 ν.μ. από τις ακτές, μηχανοκίνητο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πλωμαρίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς επίσης συνελήφθη και ο 57χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, φερόμενος ως ο διακινητής τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015'', στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ'' ν. Σύμης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 42χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ ''A. OBELIX'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε βορειοανατολικά της ν. Κεφαλληνίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ανωτέρω πλοίο προσέγγισε το λιμένα Αργοστολίου και αφού ο 42χρονος ασθενής παρελήφθη από το σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' Τ.Α. 161 και αποβιβάστηκε στο λιμένα Πύλου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

 

*****

 

Σύγκρουση του Ι/Φ ''LA MER'' σημαίας Αγγλίας με το Θ/Γ ''GENE MACHINE'' σημαίας Νήσο του Μαν σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση των Πλοιάρχων, το ''LA MER'' κατά την είσοδό του στο λιμένα Ζακύνθου και κατά την προσπάθειά του να πλαγιοδετήσει, συγκρούστηκε με το ''GENE MACHINE'' το οποίο βρίσκονταν πρυμνοδετημένο εντός του λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες οργανισμούς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ'' ν. Σύμης, 73χρονη.

Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL