Εντοπισμός και διασώσεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Κω -

Εντοπισμός και διασώσεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Κω - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ιτέα - Ακυβερνησία και βύθιση Α/Κ σκάφους στην Άνδρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τετρακοσίων εννέα (409) συνολικά παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015'', εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των ακτών ν. Κω, οχτώ (08) πνευστές λέμβους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω λέμβοι.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιτέας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνων στο Ι/Φ ''WOOLOMBI II'' σημαίας Γαλλίας, για περιστατικό ακυβερνησίας, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νησίδας ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' και σε απόσταση μικρότερη του 01 ν.μ. από την είσοδο του λιμένα Γαλαξιδίου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ ΙΙ'' Λ.Γ. 651 όπου εντόπισε το ανωτέρω ιστιοφόρο και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμένα Γαλαξιδίου.

Από το Λιμεναρχείο Ιτέας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''WOOLOMBI II'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, πρωινές ώρες της 08/08/15, για περιστατικό ακυβερνησίας του ερασιτεχνικού Α/Κ ''ΘΕΟΤΟΚΟΣ'' Ν.Α. 107, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Χώρας, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Ανωτέρω Α/Κ σκάφος, λόγω τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρασύρθηκε προς τις βραχώδεις ακτές της νησίδας ''ΘΕΟΤΟΚΟΣ'', ενώ οι δύο (02) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν και διασώθηκαν από αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Άνδρου, ενώ το ''ΘΕΟΤΟΚΟΣ'' βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της βραχώδους ακτής της νησίδας ''ΘΕΟΤΟΚΟΣ''.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του χώρου εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) του Ικονίου Κερατσινίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 40χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 22χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 22χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL