Χρήστος Ζώης: Τιτάνιες οι προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος

 «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και να αναδείξω την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει  το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» Ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, στην κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα, στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για το προσφυγικό και τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του, που έλαβε η κυβέρνηση.

 

Ο Υπουργός επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρεί το Λ.Σ. –ΕΛ.-ΑΚΤ. και τόνισε πως «η οικονομική κρίση περιορίζει ακόμα περισσότερο τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεση μας.»

 

Τόνισε πως «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης  των καθηκόντων μου οι κατευθύνσεις - οδηγίες, τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και της Πρωθυπουργού ήταν να ασχοληθούμε με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, θέτοντάς τα ως πρώτο θέμα στη λίστα προτεραιοτήτων μας.»

 

Ανέφερε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος λέγοντας,   πως κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2014 οι συλλήψεις που έγιναν από το Λ.Σ. ΕΛ.–ΑΚΤ. ανήλθαν σε 17.500 ενώ το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015 οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 230. 000, ενώ μόνο το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 157.000.

 

Επίσης εξήγησε το πως οι πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία, δείχνοντας και σχετική εικόνα από σκάφη έτοιμα να αποπλεύσουν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, όπου σε συνεχή ροή 10 – 12 σκαφών στη γραμμή αναχώρησης, με μικρά χρονικά διαστήματα φτάνουν στις ακτές των νησιών μας.

 

Αναφέρθηκε και στο τραγικό συμβάν του περασμένου Σαββάτου στη Σύμη, το οποίο είπε «Δεν μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα του Λιμενικού Σώματος και της πατρίδας μας, ένα ατυχές περιστατικό, δεδομένου ότι το Λιμενικό Σώμα έχει διασώσει μόνο το 2015, 50.000 ανθρώπους μέσα από τη θάλασσα.»

 

«Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ίσως,  ούτε μόνο ευρωπαϊκό, αλλά θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλη η διεθνής κοινότητα.»  

Κατηγορία:


Wildcard SSL