Εντοπισμός και σύλληψη διακινητή και παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λέσβο –

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητή και παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λέσβο – Θάνατος λουόμενου στη Ρόδο – Σύγκρουση σκαφών και τραυματισμός επιβαίνοντα στην Κέρκυρα – Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στην Πρέβεζα

 

Ένας (01) 43χρονος αλλοδαπός διακινητής και εξήντα δύο (62) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΑΛΙΑΝΗ” κόλπου Γέρας ν. Λέσβου, ξύλινο σκάφος να αποβιβάζει στην ακτή ικανό αριθμό επιβαινόντων και κατά την απομάκρυνσή του το ακινητοποίησε με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.Α.ΚΤ. και συνελήφθη ο 43χρονος χειριστής του.

Στη συνέχεια επί της ακτής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, τριακόσια (300) ευρώ, τριάντα πέντε (35) λίρες Τουρκίας και ένα (01) κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΦΑΝΤΟΥ” ν. Ρόδου, 65χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενώ παραγγέλθηκε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

******

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό σύγκρουσης σκαφών, του Ε/Ρ σκάφους “ΝΕΦΕΛΗ” Τ.Κ. 941 με το Ι/Φ σκάφος WERNA σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και τον τραυματισμό του 33χρονου επιβαίνοντα του ΝΕΦΕΛΗ, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Γαρίτσας ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν τον τραυματισμό του ανωτέρω 33χρονου ο οποίος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους.

Επίσης, από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο υλικές ζημιές.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του WERNA μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα καθώς και του ΝΕΦΕΛΗ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης- ζημίας.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για περιστατικό τραυματισμού 35χρονου υποβρύχιου αλιέα.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχή μετέβησαν στον οικείο λιμένα όπου διαπίστωσαν ότι το Τ/Χ σκάφος “YAMAS” σημαίας Γαλλίας, με χειριστή έναν 72χρονο αλλοδαπό κατευθυνόμενο από τη θαλάσσια περιοχή “ΛΥΓΙΑΣ” προς το λιμένα Πρεβέζης, τραυμάτισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΤΙΚΑ” τον ανωτέρω υποβρύχιο αλιέα στα πόδια και άμεσα τον μετέφερε στην ξηρά.

Ο ανωτέρω τραυματισθείς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”.

Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 72χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL