Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στα Χανιά – Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών προσφύγων στη Μήθυμνα - Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά

     Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σούδας, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό έναν 30χρονο, συγκρούστηκε με  Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό έναν 53χρονο.
         Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διακομισθεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους.
         Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
 
*****
       Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα ενός (61) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
      Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου, ξύλινο σκάφος σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
       Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
    Ένας 62χρονος συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, στην Πύλη Ε1 του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής για παράβαση διατάξεων του άρθρου 3 του Ν.2446/1996 “Τροποποίηση του Ν. 711/1977 (ΦΕΚ 284 Α΄) «περί ειδικών τουριστικών λεωφορείων» και άλλες διατάξεις”.
    Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατόπιν καταγγελίας, ο ανωτέρω κατελήφθη ως οδηγός, να έχει επιβιβάσει αλλοδαπούς σε τουριστικό λεωφορείο ομόρρυθμης εταιρείας, χωρίς να είναι εφοδιασμένος με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, φύλλο πορείας και ονομαστικό κατάλογο επιβατών, καθώς και χωρίς να έχουν εκδοθεί εισιτήρια με σκοπό την μεταφορά τους από τον Πειραιά στην Ειδομένη Ν. Κιλκίς και συνελήφθη. 
     Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL