Πτώση πτητικής μηχανής με δύο (02) επιβαίνοντες στο Μεσολόγγι -  Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών προσφύγων στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα και στη Λέρο –

Πτώση πτητικής μηχανής με δύο (02) επιβαίνοντες στο Μεσολόγγι -  Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών προσφύγων στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα και στη Λέρο – Διακομιδή ασθενών 
 
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από την οικεία Αστυνομική Αρχή, για περιστατικό πτώσης υπερελαφράς πτητικής μηχανής (τύπου TRIKE) στον δίαυλο λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ανωτέρω πτητική μηχανή εντός της θάλασσας ενώ αλιείς με σκάφη (τύπου ΓΑΪΤΑΣ) περισυνέλεξαν τους δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, έναν 45χρονο και έναν 39χρονο και τους μετέφεραν στην ακτή από όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση μόνο υλικές ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ Α.Ε. για τις οποίες επιλήφθηκε άμεσα κλιμάκιο της  εταιρείας ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα καθώς ο δίαυλος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από σκάφη μικρού βυθίσματος τύπου “ΓΑΪΤΑΣ”. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Παναγίας» ν. Οινουσσών ν. Χίου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού,  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στην περιοχή “Ταμπάκικα” ν. Χίου, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης, στον εντοπισμό και την διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμη FRONTEX το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Βοκαριάς” ν. Χίου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγίας Ερμιόνης ν. Χίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Ένας 21χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στη πύλη εισόδου οχημάτων στο νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη Κλιμακίου Ειδικών αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατόπιν ελέγχου σε Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε σε εμφανές σημείο στην αεροτομή του οχήματος, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 
*****
 
Ένας 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στη Λέρο, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την διαδικασία καταγραφής των στοιχείων του επέδειξε στους πιστοποιημένους ελεγκτές εγγράφων  FRONTEX πλαστό – παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο και συνελήφθη. 
Από την Λιμενική Αρχή Λέρου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ'' Ν. Π. 11070, 15χρονη και 71χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL