Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων χειριστών κανό στην Αμοργό – Βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5» – Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Υ/Γ «EGEPRENSES» – Αδιαθεσία αλλοδαπού ναυτικού – Πνιγμός στη Μονεμβάσια

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, δύο (02) αλλοδαπές, ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμάκιο του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, σε συνεργασία με στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν να κατέχουν επιμελώς κρυμμένα, εντός σακιδίου, μια (01) συσκευασία αλουμινόχαρτου η οποία περιείχε τεμάχια ψυχοτρόπου μανιταριού (Μεσκαλίνη) μεικτού βάρους 15,2 γραμμαρίων  και μια (01) πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων.

Επίσης, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, σε ανάλογο έλεγχο, 36χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα, εντός σακιδίου του και μέσα σε ένα δοχείο με τριμμένο πιπέρι, οκτώ (08) χάπια Βουμπενοφρίνης (ZUBUTOX).

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

===================

Απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, ενημερώθηκε ότι αγνοούνται δύο (02) χειριστές (1 άνδρας και 1 γυναίκα) οι οποίοι είχαν μεταβεί με θαλάσσιο κανό στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑ» Αμοργού.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τα Ε/Γ–Τ/Ρ σκάφη «ΣΩΖΩΝ» Ν. Άνδρου και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Ν. Νάξου 110 το οποίο εντόπισε το κανό με τους επιβαίνοντες, στη βραχονησίδα «ΚΥΣΗΡΙ».

Οι δύο χειριστές αφού μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», το οποίο και ρυμούλκησε το κανό, αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια στον όρμο «ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑ», καλά στην υγεία τους.

===================

Βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε, πρωινές ώρες σήμερα, μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Μυκόνου, το Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5» Ν.Π. 11419 που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς).

Οι 316 επιβάτες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και αφού ελέγχθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, το «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5» απέπλευσε στις 14.15 αντί της προγραμματισμένης 11.25 για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

===================

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ–Υ/Γ «EGEPRENSES» σημαίας Τουρκίας, παρουσιάστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ  το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μποντρούμ Τουρκίας, με 97 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στη Ρόδο στις 13.50 αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τη χώρα της σημαίας που φέρει το πλοίο.

===================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Μ/Υ «BLUEDENIMES» σημαίας CaymanIslands, ότι 31χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, ο οποίος πρόσφατα είχε προβεί σε υποβρύχια εργασία κάνοντας χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής, ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

Ο 31χρονος ναυτικός διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, διότι κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε θάλαμο αποσυμπίεσης.  

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Γαλαξιδίου.

===================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΞΙΦΙΑ» Μονεμβάσιας, 64χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μονεμβάσιας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL