Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα –Εντοπισμός αλιεύματος υπολειπόμενων διαστάσεων και σύλληψη στο Κερατσίνι – Εντοπισμός αποσκευής με ναρκωτικά στον Πειραιά – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού συνεργού στην Πάτρα

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 45χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος (τύπου camper) καθώς και η 36χρονη αλλοδαπή συνοδηγός, διότι μετέφεραν, επιμελώς κρυμμένους, στον αποθηκευτικό χώρο που σχηματίζεται κάτω από το κρεβάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, δέκα τέσσερις (14) παράνομους μετανάστες (13 ενήλικες και 1 τέκνο), με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 58χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο / ψυκτικός θάλαμος) διότι μετέφερε, επιμελώς κρυμμένους εντός της καμπίνας του, τέσσερις (04) παράνομους μετανάστες, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το φορτηγό και το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκαν.

===================

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντός χερσαίας ζώνης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε σε φορτηγό όχημα η μεταφορά εβδομήντα (70) φελιζόλ (450 κιλά) γοπάκι υπολειπόμενων διαστάσεων μήκους 6–7εκ. αντί του προβλεπόμενου 10 εκ.

Κατά του 65χρονου ιδιοκτήτη του φορτηγού οχήματος, ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης του Α/Κ σκάφους που αλιεύθηκε η ανωτέρω ποσότητα ψαριών σύμφωνα με το δελτίο αποστολής, βεβαιώθηκε αλιευτική παράβαση για αλιεία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων, τα δε αλιεύματα κατασχέθηκαν και θα διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου.

===================

Βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή Ακτή Βασιλειάδη του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, εντοπίσθηκε από προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων να κινείται ύποπτα επί της οδού.

Όταν εκλήθη να σταματήσει για να υποβληθεί σε έλεγχο, ο άνδρας πέταξε μια αποσκευή την οποία κρατούσε και διέφυγε έξωθεν του λιμένα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποσκευή, βρέθηκαν εντός αυτής, δύο (020 πλαστικές συσκευασίες που  περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 1.020 και 1.050 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Παρά τις προσπάθειες των στελεχών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη. 

===================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, σε ανάλογο έλεγχο, ένας 29χρονος αλλοδαπός διότι παρείχε άμεση συνέργεια, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με μια αλλοδαπή που κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία και συνελήφθη.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL