Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Μήθυμνα - Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου''Blue Star Paros''στο λιμάνι του Πειραιά

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ εντόπισε στη  θαλάσσια περιοχή  “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους σε συνεργασία με ιδιωτικό σκάφος προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
To A' Λιμενικό Τμήμα της Λιμενικής Αρχής Πειραιά ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι Ε/Γ - Ο/Γ ''BLUE STAR PAROS'' Ν.Π. 10990 κατά τη διάρκεια  χειρισμών πρόσδεσης κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Πειραιά,  προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα του (βολβός) στον προβλήτα.
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Σύρο – Πειραιά με 274 επιβάτες.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .Στη συνέχεια μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμένα και την αποβίβαση των επιβατών,  μία επιβάτης του πλοίου δήλωσε στην οικεία Λιμενική Αρχή τον τραυματισμό της ιδίας και της μητέρας της από πτώση έτερου επιβάτη στα πόδια τους  κατά την αποβίβαση των επιβατών.
Από το Ά Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BLUE STAR PAROS'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL