Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Λέσβο –Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο – Διακομιδή ασθενών

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Λέσβο –Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο  –  Διακομιδή ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή '' ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ΄΄ Μυτιλήνης ν. Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Συνελήφθησαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στο λιμάνι της Χίου, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 32 ετών αντίστοιχα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του νόμου περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.
Συγκεκριμένα, σε κατ' οίκον έρευνα που διενεργήθηκε με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου στην οικία που διέμεναν οι ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 47γρ. ακατέργαστης ινδικής κάνναβης καθώς και δώδεκα (12) σπρέι πιπεριού.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου .
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίσθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου  στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62, ένας 81χρονος και ένας 56χρονος, οι  οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL