Ανεύρεση σορού ανδρός στην Λέρο - Κατάσχεση αλιευμάτων στη Μηχανιώνα-

Ανεύρεση σορού ανδρός στην Λέρο - Κατάσχεση αλιευμάτων στη Μηχανιώνα- Αλιευτικοί έλεγχοι στην Αλεξανδρούπολη- Διακομιδή ασθενούς
 
Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, μία (01) σορός ανδρός,  αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά των βόρειων- βορειοδυτικών ακτών ν. Φαρμακονησίου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ανωτέρω σορός που ανασύρθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, ήταν κανονικής διάπλασης, ύψους 1,70 μ. περίπου ενώ βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. 
Η σορός φυλάσσεται στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****
 
Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδυνές ώρες χθες, στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια εκφόρτωσης αλιευμάτων από ΦΔΧ ψυγείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (03) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους δεκαπέντε κιλών και σαράντα γραμμαρίων (15,40) με ιχθύες του είδους “PAGELLUS BOGARAVEO” (ΚΕΦΑΛΑΣ) και ένα (01) ιχθυοκιβώτιο με ένα (01) τεμάχιο ιχθύς του είδους “XIPHIAS GLADIUS” (ΞΙΦΙΑΣ) τα οποία δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκε μία (01) διοικητική παράβαση προς την εταιρεία μεταποίησης τροφίμων και αλιευμάτων που διατέθηκαν προς πώληση και μία (01) αγορανομική παράβαση στον ιχθυέμπορα, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
 
*****
 
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή των στελεχών του Β' Λιμενικού Τμήματος Λάγους και με την άμεση συνεργασία του Κέντρου Παρακολούθησης Αλιείας της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν σε αλιευτική επιθεώρηση σε αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Λάγους από την οποία προέκυψε, η βεβαίωση αλιευτικών παραβάσεων καθώς και η κατάσχεση  δύο (02)  δικτύων τράτας βυθού, ενός (01) τμήματος διχτυού ενίσχυσης σάκου καθώς και αλιευμάτων συνολικού βάρους τριακοσίων τριάντα έξι (336) κιλών τα οποία  εκποιήθηκαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων κατά των υπαιτίων.
 
*****  
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη  μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σκύρου  στο λιμάνι της Κύμης, με  ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένας 13χρονος, ο  οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL