Με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α αλλαγή ηγεσίας στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

 

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) επέλεξε ως νέο Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τον μέχρι σήμερα, Διευθυντή του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη και έθεσε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, ως «ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του», τον μέχρι σήμερα, Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχο Λ.Σ κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, στον οποίο απένειμε το βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία, με τη διατήρηση επί τιμή του τίτλου του Αρχηγού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και μετά την αποστρατεία του.

Με την ίδια απόφαση, το ΚΥ.Σ.Ε.Α, αποφάσισε να παραλειφθούν ως αρχαιότεροι του επιλεγέντος Αρχηγού και να θεωρηθούν «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», ο Α΄ Υπαρχηγος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Χονδρονάσιος και ο Β΄ Υπαρχηγος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός, στους οποίους απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Α΄ και Β΄ Υπαρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιστοίχως. Παραλείφθηκαν και τέθηκαν επίσης, σε αποστρατεία, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Υποναύαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Τσάντζαλος, με τον τίτλο του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών, Υποναύαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Συβίτος, με τον τίτλο του Επίτιμου Γενικού Διευθυντή Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα προήχθησαν και οι δύο στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο νέος Αρχηγός είναι Πειραιώτης και διαμένει στον Πειραιά, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της ΑΕΝ Πλοιάρχων Ασπροπύργου. Κατά την υπηρεσιακή του εξέλιξη, έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διοικητής της 3ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ Λ.Σ., Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Διοικητής στην Επισκευαστική Βάση Λ.Σ., καθώς και Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης ΠΠΛΣ 020 και ως μάχιμος έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, στον νέο Αρχηγό έχουν απονεμηθεί 14 τιμητικές διακρίσεις (Μετάλλια, Παράσημα και Ευαρέσκειες).

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL