Διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στο Πυθαγόρειο Σάμου -

Διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στο Πυθαγόρειο Σάμου - Σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος για κλοπή και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα (10) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 28χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή των νοτιοανατολικών ακτών ν. Σάμου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ συνελήφθη επίσης και ο 28χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, ως ο διακινητής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου.

 

*****

 

Για κλοπή και πλαστογραφία συνελήφθη ένας 57χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω 57χρονος σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι το ΙΧ.Ε. όχημα που οδηγούσε, έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου. Επιπρόσθετα, σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω όχημα ήταν καταχωρημένο ως αντικείμενο με σκοπό την κατάσχεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Μακαρίου στη Χαλκίδα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 34χρονο παρέσυρε έναν 79χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεζού.

Ανωτέρω 79χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 91χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL