Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη αλλοδαπού -

Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη αλλοδαπού -  Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός αλλοδαπού πρόσφυγα στον Πειραιά 
 
Χίλια ογδόντα τέσσερα (1.084) κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε επί της Επαρχιακής οδού με τη συνδρομή στελεχών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, πλησίον κόμβου Μέστης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω 24χρονο, το οποίο μετέφερε σαράντα τέσσερις (44) σάκους με όστρακα συνολικού βάρους χιλίων ογδόντα τεσσάρων (1.084) κιλών.
Στη συνέχεια, το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους ''αχιβάδα'' (Ruditapes decussatus), με σκοπό την πώληση – εμπορία. 
Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή του, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών. Τέλος, τα ως άνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση διακοσίων σαράντα επτά (247) συνολικά αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 29/02/16, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' ν. Λέσβου, τέσσερις (04) μηχανοκίνητες λέμβους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 28/02/2016 το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό τραυματισμού 12χρονου αλλοδαπού πρόσφυγα από πτώση στον επιβατικό σταθμό της Ο.Λ.Π. Α.Ε. στην πύλη Ε3 του λιμένα Πειραιά όπου προσωρινά διαμένουν πρόσφυγες.
Άμεσα ο ανωτέρω ανήλικος διεκομίσθη συνοδεία των γονέων του με ασθενοφόρο του «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου νοσηλεύτηκε έως την 29/02/2016 οπότε και πήρε εξιτήριο.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL