Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο – Ημιβύθιση πλωτού γερανού στα Αντίκυρα – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο – Ημιβύθιση πλωτού γερανού στα Αντίκυρα – Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν είκοσι οκτώ (128) προσφύγων προέβησαν, από πρωινές ώρες έως απογευματινές ώρες τις 25/03/2016, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Συγκεκριμένα, περιπολικό ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε διαδοχικά στην θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου – Χαραμίδας ν. Λέσβου, δύο (02) φουσκωτές μηχανοκίνητες λέμβους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αντικύρων από την ναυτικό πράκτορα του Πλωτού Γερανού “ΠΑΝΤΕΛΗΣ” Ν.Π. 30 για ημιβύθισή του στην προβλήτα του όρμου “Μεγάλη Αγιά” του Κορινθιακού κόλπου όπου βρισκόταν προσδεδεμένο.

Πρωινές ώρες σήμερα θα ξεκινήσουν εργασίες ανέλκυσης του Π/Γ “ΠΑΝΤΕΛΗΣ” από το Ρ/Κ – Ν/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999 ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν προληπτικά πλωτό φράγμα και υλικά απορρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν προέκυψε τραυματισμός ενώ το “ΠΑΝΤΕΛΗΣ” δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αντικύρων του Λιμεναρχείου Ιτέας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Πλωτού Γερανού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Φολέγανδρου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΜΕΛΙΔΩΝΙΑ'' Ν. Λ. 456, έναν 73χρονο, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL