Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σαλαμίνα – Διακομιδή ασθενούς

 Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σαλαμίνα – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν τεσσάρων (104) συνολικά προσφύγων προέβησαν, από βραδινές ώρες της 29/03/2016 έως πρωινές ώρες της 30/03/2016, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' ν. Λέσβου, δύο (02) πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της  λεωφόρου Σαλαμινομάχων στα Παλούκια Σαλαμίνας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό ένας 67χρονο και συνοδηγό έναν 45χρονο, ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε με σταθμευμένο Ι.Χ.Ε., με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό και των δύο επιβαινόντων του οχήματος .
Οι ανωτέρω διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό.
Κατόπιν αλκοολομέτρησης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. 
Από το  Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι  της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ» Ν. Πάρου 77, 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL