Β' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΜΠΑΡΚΑΤΣΑΣ Γεώργιος

Β΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Αντιναύαρχος Λ.Σ.  ΜΠΑΡΚΑΤΣΑΣ Γεώργιος
  
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1988 και αποφοίτησε το 1989 με το βαθμό του Σημαιοφόρου ΛΣ.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Ναυτιλία το Εμπόριο και τη Χρηματοδότηση από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (Master of Science in Shipping, Trade and Finance, City University).

Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως στη Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας ως Διευθυντής, στη Διεύθυνση Οικονομικών ως Διευθυντής, στη Γενική Διεύθυνση  Οικονομικών Υπηρεσιών ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και στη Γενική Επιθεώρηση Λιμενικού Σώματος.

Για διάστημα τριών ετών εργάστηκε επίσης ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Ενέργειας (DG TREN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 19-03-2015, προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου ΛΣ και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού Κλάδου Ναυτιλίας.

Στις 18-03-2016, προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου ΛΣ και ανέλαβε καθήκοντα Β΄ Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του, παράσημα, μετάλλια, και διαμνημονεύσεις.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

C.V.


Wildcard SSL