Β' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΝΤΟΥΝΗΣ Αθανάσιος

Γεννήθηκε στο Κορωπί Ν. Αττικής.

Απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Σύρου, ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία ως Πλοίαρχος Γ' τάξης .

Το 1986 εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος και μετέπειτα, το 1988 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από την οποία και αποφοίτησε  το 1989 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.

Συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια για το Οργανωμένο Έγκλημα και την Καταπολέμηση της Διακίνησης Ναρκωτικών (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ρουμανία κ.α.) και έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και εξειδικευμένων σεμιναρίων όπως, μεταξύ άλλων, ''Διοικητές Μονάδων Ναρκωτικών-Drug Unit Commander Course'' και ''Drug Enforcement Administration'' της D.E.A. (Η.Π.Α.), ''Ασφάλεια Ζωτικών Εγκαταστάσεων'' (Η.Π.Α.), ''Βομβιστές Επίθεσης Αυτοκτονίας'', ''Αντιτρομοκρατία'', ''Διερεύνηση Σκηνής Τρομοκρατικού Εγκλήματος'' και ''Εφαρμογή Κώδικα I.S.P.S. (Α΄, Β΄ και Γ΄ Επίπεδο)''.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως στη Διεύθυνση Ασφαλείας και στη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων & Ειδικών Μονάδων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά, Ελευσίνας και Ραφήνας, στο  Λ/Χ Καρύστου ως Λιμενάρχης και στα Περιπολικά Πλοία Λ.Σ. 020 και 414 ως Κυβερνήτης.

Το έτος 2011 ανέλαβε καθήκοντα Κεντρικού Λιμενάρχη Λαυρίου και το 2012 καθήκοντα Διευθυντή της  Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου.

Στις  24-03-2014 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου και  τοποθετήθηκε Επόπτης στη  Διεύθυνση  Κρατικής Ασφάλειας και Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου με παράλληλα καθήκοντα Βοηθού Διευθυντού Κλάδου Α΄ - Ασφάλειας και Αστυνόμευσης.

Το έτος 2015 τοποθετήθηκε Διοικητής  της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Καβάλα.

Στις 18-03-2016 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και του ανατέθηκαν καθήκοντα Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Πειραιά.

Το έτος 2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στις 30-03-2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Β΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
 

 


Wildcard SSL