Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ναρκωτικών ουσιών στη Μυτιλήνη - Σύγκρουση Α/Κ σκαφών στη Χαλκίδα

 
 
Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Μυτιλήνης, 47χρονος αλλοδαπός, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση του από  Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε α)  δύο (02) πλαστά διαβατήρια, β) ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και γ) μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους τεσσάρων (4 γρ.) γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καθώς και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενενήντα πέντε (95 €) ευρώ και πενήντα (50 $) δολάρια Αμερικής που βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του 47χρονου. 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας για περιστατικό σύγκρουσης του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Χ. 1187, με κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα τον 61χρονο ιδιοκτήτη του, με το ερασιτεχνικό Α/Κ σκάφος «ΣΟΥΛΤΑΝΑ» Σ.Χ. 1383, με κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα τον 74χρονο ιδιοκτήτη του,  στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αυλίδος νότιου Ευβοϊκού κόλπου κατά τη διενέργεια αλιείας.
Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το «ΣΟΥΛΤΑΝΑ» ενώ ο 74χρονος κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνων επιβιβάσθηκε με ασφάλεια στο  «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος ανελκύστηκε ασφαλώς με μέριμνα του ιδιοκτήτη του, ενώ και τα δύο σκάφη ελλιμενίζονται στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL