Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Θήρα – Σύλληψη ημεδαπών στο Πέραμα – Θάνατος ημεδαπού επαγγελματία αλιέα στον Πλαταμώνα –

Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Θήρα – Σύλληψη ημεδαπών στο Πέραμα – Θάνατος ημεδαπού επαγγελματία αλιέα στον Πλαταμώνα – Διακομιδή ασθενούς

 

Ένας 30χρονος ημεδαπός Κυβερνήτης στο Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος “ΝΟΡ ΤΕΚ” Ν.Π. 7928 συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας για εκτέλεση πλου με υπεράριθμους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΥ” στο ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν επτά (07) άτομα εντί των τεσσάρων (04) που προβλέπεται από το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.).

Επίσης, κατόπιν ελέγχου στα ναυτιλιακά έγγραφα του σκάφους διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αποκατασταθεί η παρατήρηση Νο 1 στο Π.Γ.Ε. και ότι δεν είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ. Επιπροσθέτως, δεν είχε συναφθεί ναυλοσύμφωνο ενώ επί του σκάφους δεν υπήρχε κατάσταση πληρώματος επιβατών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της παρατήρησης.

*****

Δύο (02) ημεδαποί, ένας 47χρονος και ένας 39χρονος, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Δ' Λιμενικού Τμήματος Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διότι διενεργούσαν υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης από αλιέα, ότι εντόπισε το Α/Κ σκάφος “ΜΙΧΑΗΛ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Θ. 858 να πλεεί ακυβέρνητο με μηδενική ταχύτητα στην παραλία “ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ” Ν. Πιερίας και σε απόσταση 2 ν.μ. από την ακτή με τον Κυβερνήτη του να είναι αναίσθητος στο κατάστρωμα .

Από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 71χρονος επαγγελματία αλιεία ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Διαβατών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., ένας 70χρονος, ο  οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL