Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι – Τροχαίο ατύχημα στον Πειραιά – Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Λευκάδα – Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο -

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι  – Τροχαίο ατύχημα στον Πειραιά – Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους  στην Λευκάδα – Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο - Διακομιδή ασθενούς 
 
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Μώλου ΔΕΗ λιμένα Κερατσινίου, μεταξύ Φ.Δ.Χ οχήματος με οδηγό έναν 29χρονο και δικύκλου οχήματος με οδηγό έναν 29χρονο . 
Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς Α.Ε. στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος  Παντελεήμων».
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην ακτή Βασιλειάδη εντός του λιμένα Πειραιά, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 39χρονο προσέκρουσε σε πλαστικό διαχωριστικό. 
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” Ν.Λ. 131 για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους “WHAT'S UP” Ν.Π. 10502 με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην βόρεια είσοδο του λιμένα Λευκάδας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. όπου εντόπισε το “WHAT'S UP” να έχει αποκολληθεί με ιδία μέσα και τη συνδρομή του ανωτέρω Ε/Π-Α/Κ σκάφους το οποίο στη συνέχεια το ρυμούλκησε ασφαλώς στην Μαρίνα Λευκάδας. 
Από το περιστατικό διαπιστώθηκε πού μικρή εισροή υδάτων στο  “WHAT'S UP” ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Από την Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι προσκόμισης Βεβαίωσης Αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) προσφύγων προέβη,  πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Παμφιλων ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση,  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) προσφύγων προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ” ν. Λέσβου, λέμβο σε δυσχερή θέση,  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι  της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΜΑΡΙΑΝΗ» Τ.Σ. 119 Α΄, 55χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL