Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χαλκίδα

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χαλκίδα – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα – Πνιγμός στο Νυδρί – Μεταφορά ασθενούς

 

Σε  αβαθή κάτω από την γέφυρα της Χαλκίδας, προσάραξε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Φ/Γ «UGURS» σημαίας Τουρκίας, με πλήρωμα 12 αλλοδαπούς ναυτικούς, μετά από στιγμιαία παύση λειτουργίας του πηδαλίου.

Το «UGURS», είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Χαλκίδας με προορισμό τη Βάρνα Βουλγαρίας, κενό φορτίου, ενώ από την προσάραξη δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία,  ένας αλλοδαπός,  ο οποίος βρέθηκε πρόχειρα κρυμμένος εντός του χώρου του επικαθήμενου, πάνω στο φορτίο φορτηγού οχήματος, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» Λευκάδας, 54χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Π.Π.Ν. Ρίου για τη διενέργεια  νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα, από το λιμάνι του Αγ. Κήρυκου στο λιμάνι Καρλοβασίου Σάμου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Ν.Π 11796, 73χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL