Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Πέραμα - Ακυβερνησία σκάφους στον Πειραιά – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέρο

 Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Πέραμα - Ακυβερνησία σκάφους στον Πειραιά – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέρο
 
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στον εξωτερικό χώρο της γέφυρας του Δ/Ξ “ΚΑΠΤΕΝ ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Π. 11751, το οποίο είναι κατασχεμένο και άνευ πληρώματος και βρίσκεται πλαγιοδετημένο στο λιμανάκι αλιέων Περάματος. 
Άμεσα στο ανωτέρω Δ/Ξ μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου κατέσβησε την πυρκαγιά με τη χρήση πυροσβεστήρα του πλοίου και θαλασσινού νερού, καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ή ζημιά σε άλλο πλοίο  ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
 
 ***** 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας του σκάφους “ΔΕΛΦΙΝΙ” Λ.Π. 2588 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Διαπόριων Νήσων και ν. Σαλαμίνας λόγω ελαττωματικού καυσίμου. 
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με τρεις (03) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια με τη συνδρομή του σκάφους “ΤΙΝΑ-ΦΑΙΗ” Τ.Π. 115Ε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το  “ΔΕΛΦΙΝΙ” ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμένα Ζέας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λέρου. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL