Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη

 Χίλια διακόσια δώδεκα κιλά (1.212 kg) συνολικά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 34χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από Αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Φερών, για τον εντοπισμό στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Έβρου δύο (02) λέμβων (τύπου μπλάβας), κατευθυνόμενες από ανατολικά προς βορειοδυτικά, οι οποίες μετέφεραν ποσότητες οστράκων που στη συνέχεια εκφόρτωσαν σε ακτές της περιοχής.

Σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 34χρονος Κυβερνήτης της μίας εκ των ανωτέρω λέμβων, κατά την προσπάθειά του να απομακρυνθεί με όχημα, ενώ βρέθηκαν επί της ακτής είκοσι εννέα (29) σάκοι με όστρακα πλησίον εγκαταλελειμένης λέμβου. Όμοια, σε παρακείμενη ακτή βρέθηκαν σαράντα τέσσερις (44) σάκοι πλησίον έτερης εγκαταλελειμένης λέμβου.

Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν οι ανωτέρω σάκοι, διαπιστώθηκε ότι οι είκοσι εννέα (29) σάκοι περιείχαν όστρακα του είδους ''αχιβάδα'', υπολειπομένων διαστάσεων, βάρους τετρακοσίων εξήντα έξι κιλών (466 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι σαράντα τέσσερις (44) σάκοι περιείχαν όστρακα του είδους ''αχιβάδα'', υπολειπομένων διαστάσεων, βάρους επτακοσίων σαράντα έξι κιλών (746 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση επίσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται ο Κυβερνήτης της δεύτερης λέμβου, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω όστρακα συνολικής ποσότητας χιλίων διακοσίων δώδεκα κιλών (1.212 kg), οι δύο (02) λέμβοι καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο εσωτερικό της δεύτερης λέμβου.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL