Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα

Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ στην Ύδρα – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 48, 41 και 37 ετών, διότι μετέφεραν κρυμμένα εντός των αποσκευών τους, έξι χιλιάδες και είκοσι (6.020) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

====================

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε, ότι το ιστιοφόρο σκάφος «ΚΑΛΛΙΟΠΗ» Ν. Λευκάδας 248, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νότια της Ύδρας.

Άμεσα και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πόρου, στο σημείο έσπευσαν το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ» Ν.Υ. 1054 και το Ε/Γ «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21, με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι πέντε από τους οκτώ αλλοδαπούς επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο «ΣΟΦΙΑ», το οποίο τους αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ύδρας και το Ι/Φ με τους υπόλοιπους τρεις επιβάτες ρυμουλκήθηκε από το «ΛΙΑΚΟΣ» στο λιμάνι του Πόρου.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

====================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία,  τρεις (03) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL