Τελετή εγκαινίων ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Τελετή εγκαινίων ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας, στη Μηχανιώνα.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θερμαϊκού και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός χαιρέτησε το έργο που επιτελείται στη σχολή, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση, στο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και στις σπουδάστριες και στους σπουδαστές.

Ευχαρίστησε για τη χορηγία την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον πρόεδρό της κο Θεόδωρο Βενιάμη καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συστηματικά και με γρήγορο ρυθμό ξεπέρασαν τα εμπόδια και οργάνωσαν τις προϋποθέσεις ώστε γρήγορα και με επιτυχία να ολοκληρωθεί το έργο.

Επίσης εξέφρασε την απορία γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια, τουλάχιστον από το 2011, για να κινηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου, ενώ με την σημερινή Κυβέρνηση με απλές κινήσεις, μέσα σε λίγους μήνες το έργο ολοκληρώθηκε και η σχολή μπόρεσε να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη.

Σημείωσε ότι ένα εγκατεστημένο ήδη σύστημα προσομοιωτή δεν μπορούσε να λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια γιατί το κτήριο είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται από τους καθηγητές, τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές.

Τέλος εξήγγειλε ότι δρομολογείται η ίδρυση Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Βορείου Ελλάδος στη Μηχανιώνα, αλλά και η επαναλειτουργία οικοτροφείου για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανιώνας, τουλάχιστον για έναν αριθμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Υπουργός είχε ξεχωριστή συνάντηση με το Προεδρείο των σπουδαστών και με εκπροσώπους των Αλιέων Μηχανιώνας.

Παράλληλα ο Υπουργός έκανε δηλώσεις ενώπιον εκπροσώπων του τύπου, έδωσε συνεντεύξεις και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων τόσο για την ναυτική εκπαίδευση όσο και για τις εξελίξεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr


 

Κατηγορία:


Wildcard SSL