Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά

Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά - Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού συνεργού στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ πλοίου στην Κω - Κατάπλους Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Ιθάκη χωρίς θεωρημένα ναυτιλιακά έγγραφα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι του Πειραιά, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, 25χρονος, διότι σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επιβιβάστηκε σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με σκοπό την αποστολή ασυνόδευτου δέματος στη νήσο Κω, το οποίο περιείχε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε βαμβάκι, μία (01) πλαστική συσκευασία με ναρκωτική ουσία (κοκαΐνη) βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

==============================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό δύο (02) αλλοδαπούς, που κατείχαν διαβατήρια χωρίς άδεια εισόδου σε έδαφος schengen  (visa), οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.

==============================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με προορισμό την Ιταλία, ένας 29χρονος αλλοδαπός ο οποίος παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας 29χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που άνηκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από την χώρα.     

Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==============================

Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «POPSY» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή  λιμένα «ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ» Κω, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες , καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και φουσκωτό σκάφος με επιβαίνον βαθμοφόρο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με την βοήθεια του οποίου το «POPSY» κατάπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Μανδρακίου.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

==============================

Μεσημβρινές ώρες χθες, μετά από προφορική και μετέπειτα γραπτή καταγγελία, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης διενήργησαν έλεγχο στο Ε/Γ – Δ/Ρ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν. Λευκάδος 260, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε καταπλεύσει στο λιμάνι Βαθέως Ιθάκης χωρίς να έχει θεωρημένα και να φέρονται επί του πλοίου τα ναυτιλιακά του έγγραφα.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Λευκάδα με 57 επιβάτες.

Ο 59χρονος πλοίαρχος του «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΞΠΡΕΣ» συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Κεφαλληνίας.

Από το Υπολιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως των ναυτιλιακών του εγγράφων, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL