Θάνατος 73χρονου στα Νέα Στύρα

Θάνατος 73χρονου στα Νέα Στύρα - Εισροή υδάτων σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος στη Χαλκίδα - Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο – Μεταφορά ασθενούς

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ» Στύρων Ευβοίας, 73χρονος.

Ο θάνατός του 73χρονου διαπιστώθηκε από ιατρό Νοσοκομείου Καρύστου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών  για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων.

========================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΝΑΣΑ» Ν.Π. 1688, το οποίο τελεί υπό απαγόρευση απόπλου από 02/02/2011 και βρίσκεται παραβεβλημένο σε προβλήτα τουριστικού καταφύγιου «ΒΟΥΡΚΑΡΙ» λιμένα Χαλκίδας χωρίς επιβαίνοντες, παρουσίασε πρυμναία κλήση, λόγω εισροή υδάτων.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσε στο σημείο, όπου μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε μερική εισροή θαλάσσιων υδάτων στο ανωτέρω σκάφος.

Με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και με τη χρήσης φορητών αντλιών πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων επαναφέροντας το ανωτέρω πλοίο στην κανονική του θέση.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι ιδιοκτήτες ενημέρωσαν ότι θα προβούν άμεσα στην ανέλκυση του ανωτέρω σκάφους.

========================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 36χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός του ανωτέρω οχήματος, τρεις (03) αλλοδαπούς και ένα ν(01) ανήλικο, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

========================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, για τραυματισμό 30χρονου ναυτικού, ο οποίος είναι ναυτολογημένος στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΕΥΡΩΠΗ» Ν.Η. 74 ως ναυτόπαις.

Συγκεκριμένα κατά την διαδικασία αγκυροβολίας του ανωτέρω σκάφους στην περιοχή «ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ» κόλπου Μιραμβέλου και κατόπιν εμπλοκής της αλυσίδας προκλήθηκε τραυματισμός στο δάκτυλο του 30χρονου κατά την προσπάθεια απεμπλοκής της.

Ο ανωτέρω ναυτικός μεταφέρθηκε άμεσα με ταχύπλοο σκάφος στη στεριά και από εκεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ημιακρωτηριαστικό τραύμα μέσου δακτύλου αριστερού χεριού.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι Βόλου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, 89χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL