Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στα Χανιά – Μεταφορές ασθενών

 

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νέου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας/Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πάτρας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.           

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα αναφερόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

=================

 

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, τρεις (03) αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

=================

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε ότι προσάραξε σε αβαθή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου ΑΦΡΑΤΑ του κόλπου Χανίων το Τ/Χ σκάφος «ΑΝΕΜΟΣ» Τ.Χ.351 με δύο επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν τα αλιευτικά σκάφη «ΓΕΡΟΜΕΡΗΣ ΙΙ» Ν.Χ.205 και «ΕΛΕΝΑ» Ν.Χ.598 για παροχή βοήθειας.

Το «ΑΝΕΜΟΣ» κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το Α/Κ «ΕΛΕΝΑ» στο λιμάνι του Κολυμβαρίου και οι δύο επιβάτες του είναι καλά στην υγεία τους.

Από την προσάραξη δεν προκλήθηκε ρήγμα ούτε θαλάσσια ρύπανση.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών,  οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

·        64χρονου,από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Νάξου 53,

·        64χρονου, από το λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148 και

·        17χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Σητείας με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.Καρπάθου 02.     

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL