Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Επίδαυρο την 10/07/2016 -

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Επίδαυρο την 10/07/2016 - Παροχή συνδρομής σε λουόμενη στο Ρίο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο - Εντοπισμός σορού γυναικός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Βάρκιζα

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε, από άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος, η σορός ανδρός που είχε ανασυρθεί μεσημβρινές ώρες της 10-07-2016, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ» κόλπου Επιδαύρου.

Πρόκειται για 71χρονο αλλοδαπό.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου, από την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. για λουόμενη η οποία παρασυρόταν εντός θαλάσσης στην περιοχή Αγίου Βασιλείου.

Άμεσα, στην ανωτέρω περιοχή, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, που διαπίστωσαν καταφθάνοντας ότι η ανωτέρω λουόμενη είχε ήδη διασωθεί και μεταφερθεί στην παραλία από 14χρονο, κατά δήλωσή του, ημεδαπό.

Η διασωθείσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης  “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016”.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

 

*****

 

Σορός ηλικιωμένης γυναικός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Βάρκιζας.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, από εκμισθωτή θαλασσίων μέσων αναψυχής, για την ύπαρξη σορού η οποία επέπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Άμεσα, η ανωτέρω σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή του σκάφους «ΘΕΟΔΩΡΑ» Τ.Π. 43, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL