Αναφερόμενο κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά

Αναφερόμενο κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά– Θάνατος επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ «HELLENICSPIRIT» – Πνιγμός στην Κέρκυρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» στη Σίφνο

 

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ότι κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι, προερχόμενο από Κροατία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «NORWEGIANJADE» σημαίας Μπαχάμες, με 2.272 επιβάτες και πλήρωμα 1.079 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχει αναφερθεί ένα (01) κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας) και ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, για τη διαχείριση του περιστατικού.

====================

Πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας,  ενημερώθηκε για το θάνατο 43χρονης αλλοδαπής, επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ «HELLENICSPIRIT» Ν. Χανίων 30.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η 43χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΔΑΣΙΑ» Κέρκυρας,  86χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν.Π. 10415, που είχε αποπλεύσει για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολόγιου από Μήλο προς Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά, με 59 επιβάτες, ότι έπλεε με μειωμένη ταχύτητα λόγω μπλοκαρίσματος του τοπικού φίλτρου πετρελαίου της δεξιάς κύριας μηχανής από σκουπίδια.

Στις 13:40, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σίφνου, όπου προσέδεσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες, ενώ μετά από αντικατάσταση των φίλτρων και διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από μηχανικό ΤΚΕΠ λιμένα Σίφνου, το πλοίο απέπλευσε για τους υπόλοιπους λιμένες προορισμούς του.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL