Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στον Σαρωνικό – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σάμο - Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο και στη Μονεμβασιά

Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στον Σαρωνικό – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σάμο - Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο και στη Μονεμβασιά
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους «XEN WEG» σημαίας Βελγίου με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Αγίου Γεωργίου Σαρωνικού κόλπου. 
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ύδρας και Πόρου για την παροχή συνδρομής στο ανωτέρω σκάφος και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την περιοχή.
Το «XEN WEG» κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πόρου και με την συνδρομή της Ε/Γ – Λάντζας «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21 προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα,  το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ι/Φ σκάφος «FLYING FYN» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με δύο (02) επιβαίνοντες έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων στη θαλάσσια περιοχή 4,8 ν.μ. βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου. 
Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Α/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Σ.ΠΥΘ. 112 απέπλευσαν για την περιοχή προς παροχή συνδρομής .      
Το ανωτέρω αλιευτικό προσέγγισε το «FLYING FYN» και συνοδεία του περιπολικού σκάφους το ρυμούλκησε στη μαρίνα Πυθαγορείου όπου προσέδεσε με ασφάλεια .
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές  ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ» Κορινθίας, 82χρονος.
Ο ανωτέρω  διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του , ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ» Μονεμβασιάς, 81χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μολάων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου & Καλαμάτας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής .
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Π. Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL